Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

20-10-2021

Dismember, Callenish Circle, Flesh Made Sin en Katafalk
Op 18 mei 2003 in Baroeg, Rotterdam
Een review door DaKonium
KatafalkIn tegenstelling tot het concert in Deventer twee dagen eerder, werd de avond (of middag, wat je wilt) geopend door de voor mij onbekende band Katafalk. In een klein half uur werd een lading beukende death/black metal op het publiek (dat voor een zondagmiddag ruimschoots aanwezig was) afgevuurd. De muziek sloeg uitstekend aan bij het publiek, bij mijn weten voor het eerst dat er meteen bij de openingsband al flink geheadbanged en gepit werd.

Flesh Made SinDe tweede band, Flesh Made Sin, is zeker geen onbekende meer in de Nederlandse undergroundscene. Ook vanavond miste de thrash metal zijn uitwerking niet, het feestje werd alleen maar groter. Ondanks dat het geluid in de Baroeg weer 's om te janken was, hebben de heren van FMS de zaal toch zo'n 3 kwartier weten te boeien met hun beukende, ethousiast gespeelde thrash metal..
Het ging de band duidelijk om het promoten van de laatste mini, maar liefst 4 van de 6 gespeelde nummers zijn van deze plaat afkomstig.

Callenish CircleDe derde band behoeft in Nederland geen introductie meer, Callenish Circle is tegenwoordig toch wel bij iedereen bekend. Door het geniale idee shirts van het voorlaatste album aan te bieden voor €5,- liep iedereen in zo'n ding, en leek het halve publiek voor de runner-up van deze avond te zijn gekomen. Dit was vast niet zo, maar toch was duidelijk te zien hoe razend populair deze band ineens is geworden.
9 nummers speelde de band, waarvan 4 van het laatste album en geen enkele van de debuut-cd Drift of Empathy.
Ondanks de gekortwiekte en geblondeerde zanger (gay!) was het toch een geweldig optreden, naar mijn mening zelfs beter dan headliner Dismember.

DismemberHoofdact Dismember trok natuurlijk niet voor niks de meeste bezoekers.
Eerder was ons al verteld dat we een best-of set konden verwachten, en dat krengen we dan ook. Maar liefst 14 nummers old-school death metal, het enige wat nog roet in het eten kon gooien was de geluidsinstallatie. Dat deed het dan ook, vanaf de plek waar ik stond (vooraan bij de speakers) klonken de gitaren als een grote brij, waar de drum wat doorheen hakte (basgitaar, waar?). Voor het publiek maakte het niets uit, bangen en beuken aan een stuk door, en zo hoort het!
Wel opvallend was dat een van de gitaristen tussen alle nummers door z'n gitaar ging stemmen, dat kan toch ook voor het optreden? Niet dat het ook maar iets afdeed aan de gaafheid van deze avond, met 4 bands van zulk een hoog niveau hadden we niks te klagen. Heersch!

Complete setlists:

Katafalk
1. Empty Life
2. Succubus
3. Birthmark 666
4. Cannonfoder
5. Redeemer
6. Storm Of The Horde
7. Opeation Mindloss
8. Blind Envy
9. Baptized In Fire

Flesh Made Sin
1. Lustful Killing
2. Tormentor
3. Your Blood is Mine
4. Crowned in Torment
5. A Master's Work in Blood
6. Slicing the Throat

Callenish Circle

1. Soul Messiah
2. For what... 3. Forsaken
4. Witness Your Own Oblivion
5. No Reason
6. Out Of The Body
7. What Could Have Been
8. Dwelling In Disdain
9. Obey Me

Dismember
1. Dismembered
2. Soon To Be Dead
3. Casket Garden
4. Of Fire
5. Bleed For Me
6. Skinfather
7. Misantropic
8. I Saw Them Die
9. Skin Her Alive
10. Bred For War
11. In Death's Sleep
12. Hate Campaign
13. Override
14. Dreaming

[ Terug naar de Concert Reviews ]

Reactie van Een_Metalfan op 22-05-2003 om 00:28u


Leuke review.

Reactie van Een_Metalfan op 22-05-2003 om 09:07u


"Wel opvallend was dat een van de gitaristen tussen alle nummers door z'n gitaar ging stemmen, dat kan toch ook voor het optreden? " Té nieuwe snaren waarschijnlijk... :)

Reactie van Een_Metalfan op 22-05-2003 om 19:18u


Geweldig avondje was het inderdaad! Grappig, eigenlijk vond ik Katafalk de beste op Callenish Circle na