Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-09-2021

Katafalk - Death's Contradiction
Jaar van release: 2006
Label: Eigen beheer
Katafalk - Death's Contradiction
Katafalk behoort samen met God Dethroned en Dead Head tot de beste Nederlandse extreme metalacts die óók een meer traditioneel ingesteld metalpubliek kan bekoren. De thrash, death en blackmetal invloeden gaan hand in hand met heerlijke ouderwetse heavymetalinvloeden. In 2003 verscheen het machtige debuut Storm Of The Horde, maar daarna werd het stil op releasegebied. In 2004 namen ze vier songs op die door de vroegtijdige dood van platenmaatschappij CBI nu pas het levenslicht zien onder de vorm van de in eigen beheer uitgebrachte EP Death’s Contradiction.

De Katafalk stijlelementen (snel en gevarieerd gitaarwerk, doorrazende drums en pakkende refreinen) zijn gebleven, maar de nieuwere songs zijn wel wat langer en beter uitgewerkt. Zowel invloeden van Slayer, Arch Enemy, Kataklysm en The Haunted zijn te bespeuren, maar toch heeft Katafalk nu al een heel eigen smoelwerk.

Ja, de heren uit Groningen weten waar Metal met een hoofdletter M om draait. Laat iedereen de nieuwe Slayer maar de hemel in prijzen, ik ga wel uit mijn plaat met Death’s Contradiction. Dit mooi afgewerkte product valt te bestellen via de webstek van de heren.

Tracklist:
1. She's My Darkness
2. Death's Contradiction
3. God Pollution
4. War Chant

Score: 80 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 30 juli 2006

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]