Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

02-06-2020

No Turning Back - Stronger
Jaar van release: 2008
Label: Reflections Records
No Turning Back - Stronger
“Nederland kan het weer, die VOC-mentaliteit. Over grenzen heen kijken”.

Was getekend J.P. Balkenende.

No Turning Back is een hardcoreband uit Nederland en is te beschouwen als een mix van Madball en Warzone. Deze gasten timmeren alweer een jaar of tien aan de weg en in April brachten ze hun vijfde album Stronger uit.

Dit nieuwe album is simpelweg fantastisch. Stronger zit perfect in elkaar, zowel van voor naar achter als van links naar rechts. In een half uur stampen ze er veertien nummers doorheen. Deze nummers zijn snel en groovy en de productie is zeer vet. Met name I Rise (kort maar krachtig), Stronger (perfecte mix van speed en groove), Unfair en Black Hole springen er op dit album bovenuit. En dan te bedenken dat deze Brabanders nog behoorlijk jong zijn en naar mijn mening wellicht nog beter kunnen! Stronger is hardcore op en top, zonder fratsen of trendy vernieuwingen.

De hardcoreliefhebber wordt dit jaar erg verwend, want Stronger is, naast de laatste releases van Backfire, en Verse, één van de beste hardcoreplaten van 2008. No Turning Back doet op plaat dan ook zeker niet onder voor een band zoals bijvoorbeeld Madball.

Ook live weten de Brabanders te overtuigen. Het is namelijk niet voor niets dat No Turning Back wereldwijd geboekt wordt om Stronger te kunnen promoten. Met de export zit het dan ook wel goed.

Jan Peter kan terecht trots zijn op No Turning Back!

Tracklist:
1. Same Sad Song
2. I Rise
3. Go Away
4. Stronger
5. No Time
6. Never Again
7. Found My Way
8. Black Hole
9. Do You Care
10. Striking Down
11. Make It End
12. Move Along
13. Push Comes To Shove
14. Unfair

Score: 88 / 100

Reviewer: Ard
Toegevoegd: 1 augustus 2008

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]