Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

02-06-2020

Hatebreed, No Turning Back en My City Burning
Op 30 augustus 2010 in Effenaar, Eindhoven
Een review door Edo

Vier jaar na hun vernietigende show in dezelfde zaal is Hatebreed weer terug in de Effenaar. Destijds warmden Unearth en Twelve Tribes het publiek op, nu doen twee bands van eigen bodem dat, te weten No Turning Back en het aanstormende My City Burning. De vraag is echter of drie bands die het allen van een korte en energieke show moeten hebben niet een beetje weinig is voor een avondvullend programma.

Van eigen bodem komt dus My City Burning, een absolute belofte binnen het hardcoregenre. De band bracht slechts een week eerder hun debuutalbum uit via I Scream Records en zet vandaag een indrukwekkende show neer. Opvallend daarbij is dat het songmateriaal van Lone Wolves een afwisselende en kwalitatief sterke mix van hardcore en thrash blijkt te zijn. Vol enthousiasme springt het kwartet het podium rond en de band oogt daarbij heel ontspannen en professioneel; of ze nooit anders hebben gedaan. In de gaten houden deze band.

Een stapje verder is No Turning Back, dat al sinds 1997 meedraait en vele (inter-)nationale concertzalen van binnen zag. Het optreden beleeft een ijzersterke instrumentale opening. De eerste minuten blijkt dat de volumeknop een behoorlijke draai heeft gekregen en in combinatie met het strakke spel levert dat een indrukwekkende muur van geluid op. Als zanger Martijn zich vervolgens meldt, is het feest compleet en zet No Turning Back binnen no time de zaal op zijn kop met hun groovende hardcore. De discografie wordt snel doorgespit en voordat de zaal er erg in heeft moet de band na een optreden waar niks op af te dingen valt alweer afzwaaien. Een nieuw album van No Turning Back staat in de planning voor begin 2011.

Hatebreed is na hun laatste show in de Effenaar inmiddels een cover- en studioalbum en een dvd verder en ook is gitarist en origineel bandlid Wayne Lozinak terug op het oude nest. Verder zijn er op deze avond vooral overeenkomsten met het optreden uit 2006.

En dat betekent dat het publiek het bekende Hatebreed-recept krijgt voorgeschoteld: bijna twee dozijn krachtige hardcoresongs, gebracht met evenveel furie als passie. Er wordt gestart met een viertal nummers van het laatste album Hatebreed en de bebaarde Jamey Jasta – je kan wel zien dat hij veel met Kirk Windstein optrekt – springt enthousiast op en neer, waarbij hij geen vierkante centimeter van het podium ongebruikt laat. Het publiek reageert al even enthousiast en schreeuwt elk nummer woord voor woord mee. In sneltreinvaart werkt de band uit Connecticut zich door alle bekende krakers. Alles klinkt even degelijk maar verrassingen blijven uit.

Helaas is het optreden en daarmee de avond al na een uurtje Hatebreed ten einde. Dan had persoonlijke favoriet Another Day, Another Vendetta of de Slayercover Ghosts Of War, dat een paar dagen eerder wel gespeeld werd, een leuke toevoeging geweest. Nu staat het publiek na twee uur en drie kwartier weer op straat, en dat is wel erg rap.

Setlist Hatebreed:
1. Merciless Tide
2. Everyone Bleed Now
3. Hands Of A Dying Man
4. In Ashes They Shall Reap
5. Before Dishonor
6. Live For This
7. As Diehard As They Come
8. Burn The Lies
9. Doomsayer
10. Betrayed By Life
11. To The Threshold
12. Smash Your Enemies
13. Perseverance
14. Confide In No One
15. Empty Promises
16. Proven
17. This Is Now
18. Tear It Down
19. Last Breath
20. Straight To Your Face
21. Destroy Everything
22. I Will Be Heard

[ Terug naar de Concert Reviews ]

Reactie van Mr T op 20-09-2010 om 17:36u


vette bands , maar na 2 uur en drie kwartier zou ik het ook wel gehad hebben.... vind dat geen minpunt