Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

29-11-2020

Lz Rockit - Left for Dead
Jaar van release: 2008
Label: Massacre Records

Lz Rockit - Left for Dead

Left for Dead is het zesde studioalbum van het Amerikaanse Lz Rockit. Begin jaren negentig gaven zij er de brui aan, maar na een redelijk succesvolle renie met een liveregistratie en de uitspraak nooit meer een nieuwe studioplaat op te zullen nemen, is er in 2008 dan toch dit nieuwe schijfje. In de jaren tachtig werden zij bekend met bay area thrash achtige muziek op albums als Citys Gonna Burn en No Stranger Than Danger.

Het nieuwe Left for Dead verschijnt bijna twintig jaar na de split, maar doet muzikaal niet onder voor hun oudere werk. Het is zelfs verbazend te noemen dat een band die de afgelopen jaren niets heeft uitgegeven met zo een goede plaat aan komt zetten. Alsof ze nooit zijn weggeweest. De energie spat er aan alle kanten vanaf. De stijl is hier en daar wat monotoon, maar dat wordt goed gecompenseerd door het vuur wat van deze plaat afspringt. Bovendien klinkt de plaat zeer modern. De wortels zijn duidelijk, maar de heren leven niet meer in het verleden met een gedateerd geluid. Het is agressief en hard, mede dankzij de scherp in het gehoor liggende krijszang van Michael Coons. Misschien is het nog het beste te vergelijken met een mengeling van Exodus en Overkill. Echte aanraders zijn Brain Wash en My Euphoria.

Deze nieuwe plaat van Lz Rockit is een waardige aanvulling op hun oeuvre en dan ook zeker de moeite waard om eens te beluisteren. Het is maar goed dat ze zich niet aan hun uitspraak hebben gehouden nooit meer met een nieuwe schijf te komen.

Tracklist
1. Brain Wash
2. Delirium Void
3. Erased
4. My Euphoria
5. Ghost in The Mirror
6. Turmoil
7. Liar
8. Desolate Oasis
9. No Man
10. Outro

Score: 85 / 100

Reviewer: Walter
Toegevoegd: 17 juli 2008

[ Terug naar de Album Reviews ]

Lz Rockit - Left for Dead
Reactie van Rinus op 17-07-2008 om 21:45u

Ben benieuwd. Heb ze altijd goed gevonden.
De 2 nummers op op myspace waren mi shitnummers.