Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

12-04-2021

Atrocity - Werk 80 II
Jaar van release: 2008
Label: Napalm Records
Atrocity - Werk 80 II
In een ver verleden bracht Atrocity al een album uit met covers, getiteld Werk 80. Dat album bevatte Atrocity's versies van nummers uit de jaren 80, de periode dat de bandleden muziek begonnen te ontdekken. Met Werk 80 II hebben ze hier nu een vervolg op gemaakt, met nog meer van hun favoriete jaren 80 nummers, in een dun Atrocity jasje.

Het zijn voornamelijk bekende jaren 80 klassiekers die gecovered worden, van artiesten die ook voornamelijk met de jaren '80 geassocieerd worden. A-Ha, Bronski Beat, Talk Talk, Visage, Simple Minds, Alphaville, Frankie Goes To Hollywood... allen worden gecovered. Helaas neemt Atrocity de makkelijke weg, en lijken de covers (te)veel op de originele versies. Goed, ze zijn wat verstevigd door de gitaren, beukende drums en heel soms wat schreeuwerige zang, maar echt veel van de originelen wordt niet afgeweken. In sommige gevallen is de cleane zang echt geheel misplaatst, en denk je dat je naar een matige Idols auditie aan het luisteren bent. Nee, daar had frontman Alexander Krull beter zijn wat rauwere strot kunnen gebruiken.

Wat best een leuke plaat had kunnen worden is een erg overbodig schijfje geworden, want de band heeft verzuimd om echt eigen covers te maken. Nu zitten we opgescheept met wat halfzachte covers, die veelal maar iets steviger zijn dan de originelen.

Tracklist:
1. People Are People (Depeche Mode)
2. Smalltown Boy (Bronski Beat)
3. Relax (Frankie Goes To Hollywood)
4. Don't You (Forget About Me) (Simple Minds)
5. The Sun Always Shines On Tv (A-Ha)
6. Hey Little Girl (Icehouse)
7. Fade To Grey (Visage)
8. Such A Shame (Talk Talk)
9. Keine Heimat (Ideal)
10. Here Comes The Rain Again (Eurythmics)
11. Forever Young (Alphaville)

Score: 40 / 100

Reviewer: Tonnie
Toegevoegd: 18 februari 2008

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]