Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

25-10-2021

U.D.O. - Metallized - The Best Of U.D.O.
Jaar van release: 2007
Label: AFM Records
U.D.O. - Metallized - The Best Of U.D.O.
Op het einde van elk jaar komen er een hele rits best-of cd’s uit voor onder de kerstboom of die gekocht kunnen worden als nieuwjaarsgeschenk. Accept boegbeeld Udo Dirkschneider staat de laatste jaren terug in de schijnwerpers met enkele degelijke nieuwe soloplaten en zodoende vond hij tijd voor een nieuwe verzamelaar. Op Metallized staan zowel songs van zijn eerste soloworp Animal House uit 1988 als een later album als Mission NO. X. Jammer genoeg ontbreekt er bijvoorbeeld een song van het eerder dit jaar verschenen album Mastercutor en voor de rest kan je ook niet echt veel structuur ontdekken op dit overzichtsalbum.

Een koopadvies is dus ook niet op zijn plaats en deze release is een beetje overbodig. Misschien dat echte fans toch tot aanschaf overgaan want met Shadow Maker en Terror In Paradise krijg je twee nieuwe leuke songs, er komt een 'piano ballade versie' langs van de heavy metal klassieker Balls To The Wall en het album eindigt met een onuitgebrachte live versie van het latere U.D.O. nummer The Bullet And The Bomb. Maar toch blijf ik het gevoel houden dat hier meer had ingezeten.

Tracklist:
1. Holy
2. Heart of Gold
3. Animal House
4. Cut Me Out
5. They Want War
6. Cry Soldier Cry
7. In the Darkness
8. 24/7
9. Trainride to Russia
10. Independence Day
11. Thunderball
12. Shadow Maker (new song)
13. Terror in Paradise (new song)
14. Man and Machine
15. Balls to the Wall (Acoustic Version)
16. Bullet and the Bomb (Live in St. Petersburg)

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 24 december 2007

Koop dit album in

Meer U.D.O.:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Rinus op 25-12-2007 om 23:36u

Inderdaad een overbodige release. Vooral balls to the wall is totaal overbodig.
Zelden zo'n verkrachting van een klassieker gehoord.

Reactie van PEETN op 26-12-2007 om 16:56u

Krijg nog altijd de kriebels als ik mijn oude schijfjes van accept opleg,bij udo solo was voormij de magie weg,maar toch heel veel respect voor de heer udo,hij mag nog jaren doordoen, maar de haartjes op mn armen zullen nooit meer rechtop staan zoals indertijd met pakweg,breaker,fast as a schark en zoveel andere klassiekers van die meesterband.

Reactie van Een Metalfan op 19-11-2008 om 08:32u
Score: 75 / 100

oke