Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

20-10-2021

Indigo Dying - Indigo Dying
Jaar van release: 2007
Label: Frontiers Records
Indigo Dying - Indigo Dying
Frontiers grossiert de laatste maanden heel erg in projecten met diverse muzikanten van diverse pluimage. Zo ook dit keer met Indigo Dying, een project rondom de door de Italiaanse heren "ontdekte" Gisa Vatcky, een Chileense met Europees bloed die in Amerika woont en onlangs nog meedeed in de rockopera Bandage; daarnaast was ze ook te horen was op releases van o.a. Enrique Iglesias en Meat Loaf.

De cd doet hier en daarwat poppy/garagerockachtig aan. Onder duetten met andere zangers kom je tegenwoordig niet meer heen; zo leende Michael Kiske zijn stem aan Breathe In Water en was Mark Boals aanwezig om in Superman en Far Enough zijn opwachting te maken. Overigens maken beide gastrollen weinig indruk en hadden best achterwege kunnen blijven want ze halen de aandacht weg van frontvrouwe Gisa. Op het overzicht met (grotendeels onbekende) muzikanten valt wel op dat Tommy Denander ook op déze cd weer een rolletje heeft (op wiens cd doet hij tegenwoordig NIET mee?)

Vergelijkingen maken gebeurt tijdens het luisteren eigenlijk vanzelf; Gisa, en de cd als geheel, doen me denken aan een snufje Avril Lavigne en een vleugje Kelly Clarkson, maar dan beiden overgoten met een heavy rockjasje. Het nummer Taken vind ik een mooi voorbeeld in dat opzicht, en ook Island neigt erg naar die richting. Afsluiter Go laat de gevoelige kant zien van deze jonge dame die eigenlijk met deze cd een best goede indruk achterlaat.

Het staat of valt tegenwoordig met de manier waarop een band of artiest gepromoot wordt in de moderne media. Ik heb wel het gevoel dat een videoclip wel eens het verschil kan maken. Potentieel hebben we hier te maken met een nieuwe poprock-ster...

Tracklist:
1. All I Never Wanted
2. Hear Me
3. Breathe in Water
4. Better
5. Taken
6. Superman
7. Island
8. Remember (I.O.U.)
9. Real Life Fairytale
10. Far Enough
11. Shattered Life
12. Go

Score: 84 / 100

Reviewer: Hans
Toegevoegd: 20 december 2007

Koop dit album in

Meer Indigo Dying:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Enzor op 22-12-2007 om 10:41u
Score: 79 / 100

Het nummer Taken vind ik een mooi voorbeeld in dat opzicht, en ook Taken neigt erg naar die richting.

Taken staat er toch maar een keer op? Of is dat een speciale editie? =O

Reactie van Hans op 23-12-2007 om 23:50u

je hebt helemaal gelijk
Ik bedoelde Taken en Island

Reactie van riz_q op 15-09-2008 om 10:31u
Score: 75 / 100

het nummer "Breath in water" en "Go" is van Indonesische zangeres "Anggun" uit haar laatste album van 4 jaar geleden "Luminescence" kunt je deze album zelf in franstelige zowel in engels kopen via iTunes