Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

15-05-2021

Primordial - To The Nameless Dead
Jaar van release: 2007
Label: Metal Blade Records
Primordial - To The Nameless Dead
Het rijk van de oude Romeinen. Eergevoel. Spectaculaire veldslagen. De opkomst en neergang van culturen. Het afstraffen van verraders. Heidense rituelen van de oude Kelten. Het Ierse Primordial behandelt deze onderwerpen niet in haar muziek, maar laat ze herleven. En er zijn weinig bands die dat presteren.

De stijl van Primordial omschrijven is geen gemakkelijke opgave, want het gecreëerde geluid valt met geen enkele band of stijlvakje te vergelijken. Primordial klinkt als Primordial. Sommigen spreken van ‘celtic black metal’, maar dat doet vermoeden dat de heren een soort van herrie doorspekt met melodietjes maken. En dat doet Primordial zeker niet.

Met een unieke combinatie van subtiele akoestische gitaarlijnen en uitstekende elektronisch versterkte riffs, het majestueze drukwerk van Simon O'Laoghaire en het heroïsche stemgeluid van Alan Averill weet Primordial je adem volledig weg te nemen. Geef deze laatste een baan als verteller in een museum en dat museum zal vollopen. Vertellend zingen, het bestaat.

Netzoals de vijf vorige albums is To The Nameless Dead een meesterwerk. Stilistisch liggen de acht nieuwe songs in het verlengde van voorganger The Gathering Wilderness, enkel straalt de muziek nog iets meer de liefde voor geschiedenis uit en kleurt Alan zijn zanglijnen soms net iets anders in. To The Nameless Dead is ook het bewijs dat er nog integere metalbands bestaan die niet hun ziel hebben verkocht én dat je een eindejaarslijstje best echt op het einde van het jaar maakt. Er is ook een digibook versie verkrijgbaar met een 40 pagina tellend boekwerk en een concert dvd.

Tracklist:
1. Empire Falls
2. Gallows Hymn
3. As Rome Burns
4. Failures Burden
5. Heathen Tribes
6. The Rising Tide
7. Traitors Gate
8. No Nation On This Earth

Score: 93 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 18 november 2007

Koop dit album in

Meer Primordial:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Corne op 23-11-2007 om 12:10u
Score: 95 / 100

Een fantastisch album!
Hoe ze de muziek brengen is mooi, als een verhaal.
De stem van die vent is ook magisch, niet zo'n standaard zangstem, neen, het is meer een verhaal vertellende stem. Heel vetjes.

Reactie van SpakenburgMetal op 28-11-2007 om 11:02u
Score: 96 / 100

Prachtig album. Bomvol sfeer. Dit is geen black metal, dit is geen pagan metal. Dat doet de band echt te kort. Dit is een prachtige mix tussen vanalles en nog wat. Mede door de zang komt het verhaal tot leven. Sluit je ogen en laat je wegdrijven in een andere wereld. Echte aanrader!

Reactie van Rene op 28-11-2007 om 16:48u
Score: 95 / 100

Geweldig album.Genieten!
Dikke aanrader!

Reactie van joeri op 01-12-2009 om 16:42u
Score: 96 / 100

ik sluit me totaal aan bij iedereen hier
geweldige cd