Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-11-2020

The Old Dead Tree - The Water Fields
Jaar van release: 2007
Label: Season of Mist
The Old Dead Tree - The Water Fields
Met het twee jaar geleden verschenen The Perpetual Motion maakte het Franse The Old Dead Tree een mooi album dat al bij al het debuut The Nameless Disease evenaarde. Er volgden ook een rits optredens in de Benelux en de sfeervolle metal leek aan te slaan bij een gevarieerd publiek.

Deze groep heeft een vrij eigen geluid dat vooral te danken is zanger/gitarist Manuel Munoz die zijn technische imperfectie doet vergeten met zijn emotionele uithalen en zijn verstaanbare gruntpartijen. Ook op dit derde werkstuk houdt de muziek het te midden tussen Opeth, Anathema en Paradise Lost. De heren zijn altijd op hun sterkt geweest als ze het gaspedaal wat induwen en er heerlijk op los rocken. En zodoende is vooral de start van The Water Fields erg aardig.

Ook het nieuwe materiaal zal de fans wel weer kunnen overtuigen, maar ik maak toch graag twee kanttekeningen. Ten eerste lijkt deze band niet echt te evolueren. En ten tweede vallen de heren compositorisch nog al eens in herhaling en gebruiken ze te opzichtig dezelfde productionele en songwriting truckjes om dynamiek in hun songs te krijgen. En voorspelbare dynamiek staat wat mij betreft synoniem met geen dynamiek. The Water Fields is dus niet het stiekem verwachte meesterwerk, maar gewoon een degelijke atmosferiche metalplaat. Maar zeker niets meer en dit is dus een beetje een tegenvaller.

Tracklist:
1. Start The Fire
2. Don't Wake Me Up (Those Who Never Wear White)
3. Dive
4. What's Done Is Done
5. The Water Fields
6. Is Your Soul For Sale?
7. A Distant Light Was Shining
8. Regarding Kate
9. Rise To The Occasion
10. Hey!
11. This Is Now Farewell

Score: 70 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 7 oktober 2007

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

The Old Dead Tree - The Water Fields
Reactie van Catch-22 op 10-10-2007 om 18:58u

Het midden houden tussen 3 bands? xP