Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

16-04-2021

Saltatio Mortis - Aus Der Asche
Jaar van release: 2007
Label: Napalm Records
Saltatio Mortis - Aus Der Asche
Het Duitse Saltatio Mortis is sinds 2001 hard aan de weg aan het timmeren en heeft met Aus Der Asche alweer haar zesde studio-album afgeleverd. Voorheen leverde de band ieder jaar een nieuw album af, maar voor deze plaat heeft Saltatio Mortis twee jaar uitgetrokken. Dit betekent voor de fans natuurlijk een extra jaar wachten, maar het resultaat mag er zijn!

Ik zou nu natuurlijk het geluid van Saltatio Mortis kunnen omschrijven, maar ik kan ook gewoon vergelijkbare bands als In Extremo, Tanzwut, Subway To Sally en Schandmaul noemen. Saltatio Mortis is weinig origineel wat dat betreft, maar de middeleeuwse rock van de band is wel prima uitgevoerd. Middeleeuwse instrumenten zoals fluiten en doedelzakken worden verweven met rock en metal. Saltatio Mortis onderscheidt zich van eerdergenoemde bands door meer de hoek van de metal op te zoeken. Nummers als Koma en Wirf Den Ersten Stein laten de zwaardere kant van middeleeuwse rock horen. Toch blijft altijd de vrolijkheid en het enthousiasme van de band doorklinken. Langzamere nummers zijn er ook, bijvoorbeeld Nichts Bleibt Mehr, maar naar mijn mening kan Saltatio Mortis beter uit de voeten met de zwaardere, hardere en snellere nummers.

Uitschieters van dit album zijn Prometheus, Sieben Raben en Choix Des Dames. Dit laatste nummer valt extra op, omdat dit het enige franstalige nummer op de plaat is. Catchy refreinen, heerlijke riedeltjes en galmende doedelzakken zijn trefwoorden voor deze nummers en de rest van de plaat! Na twee keer luisteren, is Aus Der Asche al mee te zingen en ook de productie is dik in orde.

Liefhebbers van Duitse folk rock/metal kunnen dan ook tevreden zijn met dit nieuwe werkje van Saltatio Mortis. Op de voorkant van de hoes staat een prachtige feniks, die terugslaat op de titel. Dit fabeldier staat voor herrijzenis. Ik heb geen idee waar Saltatio Mortis van herrezen zou moeten zijn, maar Aus Der Asche is wel een absolute aanrader voor iedere liefhebber van dit genre! Voor de echte liefhebber bevat de limited edition overigens nog een bonus track: Falsche Freunde.

Tracklist:
1. Prometheus
2. Spielmannsschwur
3. Uns Gehört Die Welt
4. Sieben Raben
5. Vaulfen
6. Irgendwo In Meinem Geiste
7. Koma
8. Wirf Den Ersten Stein
9. Tod Und Teufel
10. Choix Des Dames
11. Worte
12. Kelch Des Lebens
13. Nichts Bleibt Mehr
14. Falsche Freunde (Bonus Track)

Score: 87 / 100

Reviewer: Nicole
Toegevoegd: 3 oktober 2007

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]