Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

13-05-2021

Deadsoul Tribe - A Lullaby For The Devil
Jaar van release: 2007
Label: InsideOut Music
Deadsoul Tribe - A Lullaby For The Devil
Zanger en multi-muzikant Devon Graves zet met A Lullaby For The Devil zijn queeste verder. Een taak die begon met de psychedelische progrock van Psychotic Waltz en die nu in zes jaar tijd al vijf albums met zijn nieuwe band Deadsoul Tribe heeft opgebracht. Albums die volstonden met zogenaamde tribal metal, een soort van lijvige combinatie van rock en metal waar met een sliert fantasie wereldmuziekelementen werden ingesloten.

Omdat meneer Graves zichzelf een beetje in herhaling vond vallen, heeft hij deze keer een aantal zaken anders aangepakt. De productie is veel voller, de riffs zijn harder en de muziek bevat meer hooklines. Tevens heeft de ietwat melancholische, en misschien zelfs beetje depressieve, sfeer van voorganger The Dead Word plaatsgenomen voor een positievere, maar wel geheimzinnige atmosfeer.

Maar sowieso blijft de stijl van Deadsoul Tribe uniek. De stem van Graves valt nog steeds moeilijk te vergelijken met andere zangers en zijn talkrijk aanwezige frivole fluitpartijen kom je ook niet elke dag tegen. Liefhebbers van originele en mysterieuze metal moeten dus zeker dit album, die het niveau van de beste Deadsoul Tribe plaat The January Tree haalt, een luisterbeurt gunnen. Hoewel, een enkele luisterbeurt is absoluut niet genoeg om de hersenspinsels van deze Amerikaan te begrijpen.

Tracklist:
1. Psychosphere
2. Goodbye City Life
3. Here Come The Pigs
4. Lost In You
5. A Stairway To Nowhere
6. The Gossamer Strand
7. Any Sign At All
8. Fear
9. Further Down
10. A Lullaby For The Devil

Score: 88 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 26 augustus 2007

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Haico op 22-09-2007 om 12:29u
Score: 85 / 100

Heb deze plaat gister blindelings aangeschaft, het vorige werk van Deadsoul Tribe was immers k geweldig...
Goh zeg, wat moet ik hier aan wennen. De bekende stijl is zo goed als weg en Devon & co hebben voor een totaal andere aanpak gekozen.
Niet dat ik het gebodene slecht vindt het vraagt alleen erg veel gewenning van me. Opener "Psycosphere" is al meteen iets wat je nog nooit eerder van deze heren hebt mogen horen; vage vervormde zanglijnen waar Devon nog weinig te herkennen is en industrial pompende metal. Het tweede nummer "Goodbye City Life" is dan weer een stuk herkenbaarder; Devon's geweldige cleane zang met prachtige fluit intermezzo's is weer een waar feest voor de trommelvliezen! Ik ga verder niet elke song individueel behandelen maar na enige gewenning blijft er toch een sterk album over. Ik moet alleen nog uitvinden he sterk... Voorlopig 85 punten lijkt mij een eerlijke score!