Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

21-10-2020

Bestial Mockery - Slaying The Life
Jaar van release: 2007
Label: Season of Mist

Bestial Mockery - Slaying The Life

“Hoera”, dacht ik bij mezelf, “eindelijk weer een black/thrash-album in mijn cd-speler”. Na verscheidene bands uitgeprobeerd te hebben, heb ik dit genre eigenlijk een beetje links laten liggen, wegens een gebrek aan interessant materiaal wat ik onder oren kreeg. Op een enkele band na, is het niet een genre waar ik erg van onder de indruk ben. Ondanks mijn persoonlijke tegenslagen op dit gebied, legde ik vol goede moed de nieuwe Bestial Mockery in mijn cd-speler. “Eens zien of dit iets is wat een blijvende indruk op me achter weet te laten”, dacht ik bij mezelf. In positieve zin, welteverstaan.

Slaying The Life opent heel aardig met het typische black/thrash-nummer Slaughter Mass. De band doet niet moeilijk met intro’s, maar gooit meteen de beuk erin. Wat direct duidelijk wordt, is de verhouding tussen beide genres die Bestial Mockery hier weet te handhaven. Thrash metal maakt voornamelijk de dienst uit, maar invloeden uit de black metal geven een interessante draai aan de muziek. De zang is rauw en schor, de teksten zijn simpel en verhalen over de dood, bloedbaden en alles wat antichristelijk is. Gooi daar overheen wat thrashy riffs en je hebt al een vrij duidelijk beeld van wat Bestial Mockery te bieden heeft.

Het komt dan ook niet als een verrassing dat Bestial Mockery op de rest van het album weinig meer te bieden heeft dan ik al gehoord heb. Hetzelfde trucje wordt keer op keer herhaald, met minimale variatie. Zo af en toe bereikt de muziek een klein hoogtepunt, door wat ferme vocale uithalen, een stel leuke riffs hier en daar of een flinke dosis enthousiasme. Op weer andere momenten wordt het tegengestelde bereikt, door zwakke vocalen, de standaard teksten en een gebrek aan een interessante opbouw. Echte uitschieters heeft Slaying The Life niet. Niet in positieve zin, maar ook niet in negatieve zin.

“Het ene oor in, het andere oor uit”, is net niet van toepassing op dit album, maar al met al ontstijgt het de middelmaat nauwelijks. Voor een band die al elf jaar aan de weg timmert, valt me dat eigenlijk zwaar tegen. Vastgeroest in oude gewoontes wellicht?

Tracklist:
1. Slaughter Mass
2. Storm Of The Beast
3. Antichrist Of War
4. Return Of The God With Napalm Eyes (LP Bonus)
5. Black Spell Of Armageddon
6. Scream For War
7. Deathsong
8. Infantry Storm
9. Funeral Pyre
10. War Summoning
11. Apocalypse Prayer
12. Metal Fucking Death

Score: 65 / 100

Reviewer: Erik
Toegevoegd: 18 augustus 2007

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]