Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

27-09-2020

Tribuzy - Execution - Live Reunion
Jaar van release: 2007
Label: MTM Music
Tribuzy - Execution - Live Reunion
Je zou het niet zeggen, maar dit live-album is het tweede echte album van deze band, waarvan oprichter Renato Tribuzy op 12-jarige leeftijd de muziek instapte in een Iron Maiden coverband. Dat is nog steeds te horen, want de muziek drijft op de erfenis van Iron Maiden, Helloween, Judas Priest en overwegend Duits getinte powermetal.

Helemaal niet erg, want dit album staat eigenlijk als een huis. Renato heeft voor de opnamen van deze cd de gasten van de eerste cd uitgenodigd om dit feestje luister bij te zetten. Toch leuk dat een Bruce Dickinson, Roy Z, Ronald Grapow, Mat Sinner, Ralf Scheepers en Kiko Loureiro opdraven en hun herkenbare geluid toevoegen aan het geweld van Tribuzy. Originaliteit is ver te zoeken, maar wat wil je; dit deel van het genre is al aardig uitgemolken, en als ik eerlijk ben interesseert me dat eigenlijk bitter weinig. Het klinkt lekker, en daar gaat het uiteindelijk om.

Van mij mogen ze nog wel wat albums gaan maken maar ik denk dat een voorwaarde voor verder succes zal moeten zijn dat men zélf meer eigen input in de muziek legt. Het feit dat bepaalde "rechten" veroorzaakte dat de release 3 maanden uitgesteld is geweest geeft al aan dat een kruidvat vol muzikanten soms ook een juridisch kruidvat kan zijn.

Tracklist:
1. Intro
2. Agressive
3. Divine Disgrace
4. The Attempt
5. Forgotten Time (feat. Kiko Loureiro)
6. Nature Of Evil (feat. Kiko Loureiro, Mat Sinner)
7. Absolution (feat. Ralf Scheepers, Roland Grapow)
8. Web Of Life (feat. Roland Grapow)
9. Execution (feat. Kiko Loureiro)
10. Beast In The Light (feat. Bruce Dickinson, Roy Z)
11. The Means (Bonustrack)

Score: 80 / 100

Reviewer: Hans
Toegevoegd: 12 augustus 2007

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]