Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

27-09-2020

Tribuzy - Execution - Live Reunion (dvd)
Jaar van release: 2007
Label: MTM Music
Tribuzy - Execution - Live Reunion (dvd)
De live cd die enige tijd geleden bij me werd bezorgd had al een aardige indruk gegeven van het live reunie-feestje dat Renato Tribuzy in elkaar had weten te zetten in de zomer van 2005. Muzikaal was het geen zeer hoogstaande metalkwaliteit, maar het klonk best lekker.

Nu de DVD; als je Tribuzy niet kent dan geeft de DVD een goede indruk wat de band (met zijn gasten) in zijn mars heeft. Ik moet zeggen dat de gasten wél de smaakmakers van het concert zijn want als je de bijdragen wegdekt van Bruce Dickinson, Roland Grapow en Ralf Scheepers blijft er geen groot spektakel over. Dan zou het zijn alsof een inderdaad Braziliaanse band een lokale fuif heeft vastgelegd op DVD. Ware het niet dat de gasten er nu eenmaal wél zijn, en dat rechtvaardigt deze release voor het grootste gedeelte, mede gezien de covers (Sinner, Primal Fear).

Ik ben wat minder te spreken over het camerawerk. Wie ooit heeft verzonnen dat zwart-wit-beelden tussen kleur gemixt kunnen worden mogen ze nu nog van mij ophangen. Het is vreselijk storend. Ook jammer is dat bij sommige nummers de shots een zelfde afwisselingstempo kennen als de maat van de muziek, waardoor het wat fragmentarisch overkomt en de kijker niet de rust geven om beeld en muziek gecombineerd te absorberen.

Beast In The Light had inderdaad zomaar door meneer Dickinson geschreven kunnen zijn, ik vind het het hoogtepunt van de dvd (en de cd). De rest van de nummers is middelmatige maar goedklinkende powermetal.
Tribuzy heeft toekomst, maar dan zullen de composities de middelmaat moeten gaan ontstijgen. Het goede nieuws voor Renato is dat niemand hem deze ervaring meer afpakt.

Tracklist:
1. Intro
2. Aggressive
3. Divine Disgrace
4. The Attempt
5. Forgotten Time
6. Nature Of Evil
7. Absolution
8. Final embrace
9. Web Of Life
10. Execution
11. Tears of the dragon
12. Beast In The Light

Bonus material:
Interviews (ondertiteling in te schakelen)
Foto galerij

Score: 80 / 100

Reviewer: Hans
Toegevoegd: 15 september 2007

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Tribuzy - Execution - Live Reunion (dvd)
Reactie van Een Metalfan op 19-09-2007 om 23:40u

he dit is wel cool. De studio-cd was tof, en deze dvd zo te lezen ook.