Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

28-10-2020

Twilightning - Swinelords
Jaar van release: 2007
Label: Spinefarm Records

Twilightning - Swinelords

De derde langspeler van het Finse Twilightning draagt de titel Swinelords en is eigenlijk redelijk saai. Qua spel zijn de Finnen sterk, maar als het op het schrijven van spannende songs aan komt, hebben zij nog heel wat te leren. De tien nummers die dit album rijk is, zijn redelijk braaf en hebben geen echte uitschieters, maar ook geen echt waardeloze tracks. Hoewel het spannend begint met Isolation Shell met daarin opzwepende ritmes en een uitdagende opbouw, vervalt het geheel al snel in de welbekende enorme poel van leuke hardrock die niemand ooit bij naam kan noemen, omdat het gewoon niet blijft hangen. Aan het einde van een nummer op dit album, ben je het vorige al vergeten, en dat kan toch niet de bedoeling zijn.

Enige uitzondering daarop is misschien Vice Jesus, maar dat zal vooral liggen aan het feit dat dit meer een metalnummer is, dan de andere negen ‘hippe’ denim-hardrock-songs die dit album rijk is. Erg zonde, want als je de zanger hoort met zijn Sebastian Bach-achtige vocalen, zou je denken dat ze er toch wel iets beters uit zouden kunnen persen.

Tracklist:
1. Isolation Shell
2. Swinelord
3. Reflection of The Cuckoo
4. Vice Jesus
5. Pimps, Witches, Thieves & Bitches
6. The Gun
7. Not A Word
8. Consume Gap
9. With The Flow
10. Wounded & Withdrawn

Score: 65 / 100

Reviewer: Walter
Toegevoegd: 21 juni 2007

Koop dit album in

Meer Twilightning:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Twilightning - Swinelords
Reactie van Sner op 22-06-2007 om 11:21u

Ten tijde van hun eerste release, Delerium Veil, was dit een zeer sterk getalenteerde band. Onbegrijpelijk hoe het niveau zo drastisch heeft kunnen dalen... Dit album voegt niets toe aan je cd-collectie.