Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

22-10-2020

Machinae Supremacy - Redeemer
Jaar van release: 2006
Label: Spinefarm Records

Machinae Supremacy - Redeemer

Het Zweedse Machinae Supremacy werd vooral bekend door hun unieke mix van heavy metal doorspekt met game- en soundtrack geluiden. Het hoogtepunt daarvan was toch wel het instrumentale (cover)nummer The Gianna Sisters, en zo zijn er nog dozijnen op hun website te vinden. Sterker nog, er is meer muziek op hun website te downloaden, dan dat ze daadwerkelijk op cd hebben uitgebracht, want het album Redeemer is pas hun tweede langspeler. Kortom, Machinae Supremacy is een unieke band, en dat unieke zetten ze op hun meest recente creatie nog eens stevig door.

Redeemer heeft alle elementen van het eerdere werk van Machinae Supremacy: sterke heavy metal met een flinke dosis geluidseffecten. Op Redeemer ontbreken de gamesoundtracks, maar het subtiele elektronische werk is zeker aanwezig in de 11 nummers die dit album rijk is. Stuk voor stuk zijn het juweeltjes met als hoogtepunt het wilde Through The Looking Glass. Wat opvalt is het progressieve karakter van de muziek zonder dat ten koste te laten gaan van de overweldigende composities. Het enige waar je even doorheen moet bijten zijn de zeikerige vocalen. Dat zal wellicht een aantal luisterbeurten vergen, maar dan heb je ook wat.

Het tweede album van deze bijzondere band mag er zijn, en is interessant voor liefhebbers van heavy metal en het wat progressievere werk. De tot de verbeelding sprekende composities staan garant voor bergen luisterplezier, en wanneer je dan toch bezig bent, bieden zij tientallen nummers te luisteren aan op hun website.

Tracklist:
1. Elite
2. Through The Looking Glass
3. Rogue World Asylum
4. Rise
5. I Know The Reaper
6. Hate
7. Ghost (Beneath The Surface
8. Seventeen
9. Ronin
10. Oki Kumas Adventure
11. Reanimator (March Of The Undead III)

Score: 90 / 100

Reviewer: Walter
Toegevoegd: 9 mei 2007

Koop dit album in

Meer Machinae Supremacy:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Machinae Supremacy - Redeemer
Reactie van J op 13-05-2007 om 15:17u
Score: 60 / 100

Hmm, zo goed vind ik em eigenlijk helemáál niet. Beetje middemotige/matige plaat helaas.

Machinae Supremacy - Redeemer
Reactie van Tim op 12-08-2007 om 13:56u
Score: 100 / 100

Vet goed. Meer kun je er niet van zeggen.