Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

18-05-2021

Threshold - Dead Reckoning
Jaar van release: 2007
Label: Nuclear Blast Records
Threshold - Dead Reckoning
Deze Engelse progressieve metalband heeft inmiddels al een meer dan aardige discografie uitgebouwd. Het contract met het uitstekende progressieve rocklabel InsideOut was afgelopen en Threshold debuteert nu verrassend bij het grote metallabel Nuclear Blast. Hoewel verrassend? Threshold heeft altijd de kunst verstaan om relatief korte en pakkende songs te schrijven en enkel binnen de kader van een song muzikale tierelantijntjes te integreren. En dat maakt dat Threshold door een meer mainstream metal/rock liefhebber zal gesmaakt worden, maar dat ook de meer naar uitdagingen zoekende progrocker aan zijn trekken zal komen bij deze Britten. In dat opzicht zwemt deze groep in net hetzelfde vaarwater als Evergrey.

Het nieuwe album Dead Reckoning begint zeer levendig met Slipstream. Bij deze lekker stuwende muzikale omlijsting voelt zanger Mac zich als een vis in het water en weet hij nog meer dan vroeger te overtuigen met zijn prachtige melodieuze zanglijnen. Tel daarbij een verrassende gastbijdrage van Dan Swanö die een stukje grunt (hij doet dit tijdens Elusive nog eens vlekkeloos over) en je komt tot de conclusie dat dit achtste Threshold album toch allesbehalve bloedloos is.

Alle acht navolgende songs zijn even prachtig en ik ken weinig bands die zoveel melodie in hun sound kunnen integreren zonder maar één seconde melig te klinken. Dead Reckoning is bloedmooi en nu moet ik de digipak ook te pakken zien krijgen want daarop prijkt zowaar een cover van Supermassive Black Halo van Muse.

Tracklist:
1. Slipstream
2. This Is Your Life
3. Elusive
4. Hollow
5. Pilot In The Sky Of Dreams
6. Fighting for Breath
7. Disappear
8. Safe To Fly
9. One Degree Down

Score: 86 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 19 maart 2007

Koop dit album in

Meer Threshold:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van threshold op 20-03-2007 om 11:32u

een nieuwe threshold betekend altijd kwaliteit, ga m zeker aanschaffen, en hoewel ik dat muse nummer het minst vind van alles dat muse heeft gemaakt ben ik toch wel erg benieuwd naar deze cover

Reactie van Anne op 27-03-2007 om 17:16u
Score: 90 / 100

Geweldige cd, jammer dat Dan Swano's bijdrage zeer klein is, had wat meer mogen zijn. En 10 punten aftrek voor de cover van Muse, dat heeft Threshold helemaal niet nodig, hun muziek is stukken beter!!

Reactie van rocktom op 16-06-2007 om 18:05u
Score: 95 / 100

Top album! Kan niet anders zeggen! Er staat gewoon geen enkel slecht nummer op. (ik heb de gewone versie en niet de bonusversie). Pilot in the sky of dreams en One degree down zijn voor mij de beste nummers van dit album. Het zit gewoon vast in mijn cd speler samen met de nieuwe Kamelot. Allebei kandidaten voor het album van dit jaar. En het jaar is nog niet eens halverwege en wie weet wat er nog meer voor moois uitkomt dit jaar.

Reactie van \ op 05-07-2007 om 18:30u
Score: 90 / 100

Wow!! Wat een heerlijke plaat is dit zeg...alles klopt gewoon aan dit schijfje...mmm...eindelijk een band in dit genre die in de buurt komt van Dream theater!