Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-01-2021

Wizard - Goochan
Jaar van release: 2007
Label: Massacre Records

Wizard - Goochan

The Magic Circle was een redelijk album dat er, gehinderd door de matige productie, niet in slaagde echt lang te blijven hangen. Zonde, want een kwaliteitsband als Wizard kwam op deze manier niet tot haar recht. Stevige oldschool power/speed metal heeft een sterke productie nodig die de juiste vibe heeft (‘ik noem het Schwung’). Met Goochan revancheren de verdedigers van het ware metal geloof zich gelukkig op een bijzonder overtuigende manier.

Net als genregenoten Grave Digger lijkt Wizard de smaak van het concept album te pakken te hebben gekregen. Na het in 2003 verschenen Odin grijpt men ook nu naar een niet bijster interessant, maar toch vermakelijk verhaal over buitenaardse wezens die de aarde in hun bezit hebben en worden bevochten door magiërs die hun natuurkrachten inzetten. Zoals een echte power metal band betaamd komen daar vanzelfsprekend ook draken bij kijken en zijn verwijzigen naar de Apocalypse nooit ver weg.

Gelukkig draait het bij dit genre niet om het intellectuele gehalte van de lyrics, maar om de muziek. En het moet gezegd worden, dit album rost als een tiet! Gezegend met een uitstekende productie waar de alles omverblazende drums en baslijnen een prima fundering leggen voor de strakke riffs, solo’ en Sven D’Anna’s indrukwekkende stemgeluid, is Goochan een album geworden wat de aandacht 54 minuten lang vasthoud. Zo horen we bijvoorbeeld op een nummer als Lonely In Desert Land experimentele moderne effecten, worden we op Dragon’s Death gedwongen onze nekspieren los te gooien en zullen we allemaal meebrullen met Sword Of Vengeance.

Zolang Manowar nog steeds geen nieuw album heeft afgeleverd en Hammerfall voor sommigen nog steeds te soft is, zal Wizard zeker gehoor vinden bij het spijkerjas/patches dragende metalvolk. Wat het nieuwe jaar ons ook mag brengen, Goochan is een perfecte power/speed metal plaat om te beginnen: een absolute aanrader!

Tracklist:
1. Witch Of The Enchanted Forest
2. Pale Rider
3. Call To The Dragon
4. Children Of The Night
5. Black Worms
6. Lonely In Desert Land
7. Dragon’s Death
8. Sword Of Vengeance
9. Two Faces Of Balthasar
10. Return Of The Thunder Warriors

Score: 86 / 100

Reviewer: Lennert
Toegevoegd: 31 januari 2007

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Wizard - Goochan
Reactie van Marco op 14-02-2007 om 11:58u
Score: 91 / 100

Een geweldige cd! Zoals al in de review staat, op sommige nummers experimenteel, maar dat houdt dit album juist zo interessant. De eerste keer was wel even wennen, maar daarna is het lastig de cd uit de speler te krijgen. een dikke 9!