Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-02-2021

This Ending - Inside The Machine
Jaar van release: 2006
Label: Metal Blade Records
This Ending - Inside The Machine
This Ending debuteert overtuigend met Inside The Machine op Metal Blade Records. De melodische Zweedse deathmetal klinkt zelfs zo goed dat het verdacht wordt. En na enig zoekwerk ben ik dan ook niet verbaasd dat de oprichter van deze nieuwe band Amon Amarth drummer Frederik Andersson is. Samen met ex-leden van October Tide en Sins Of Omission heeft hij tien goedklinkende songs in elkaar gebokst.

Hoewel de muziek voorspelbaar is, is het materiaal stukken spannender, frisser en inspiratievol dan de laatste Amon Amarth waarbij ik al na drie songs m'n dromenwereld bezocht. Er komen genoeg harde stukken langs zodat je de heren niet van softheid kunt beschuldigen. De subtiel aangebrachte futuristische melodielijnen geeft dit uitgemelkte subgenre ook een nieuwe impuls. De speltechniek, productie en songopbouw zijn uiteraard professioneel en dus weten de talrijke fans van het genre al wat ze aan de kerstman, hun ouders of vriend(in) moeten vragen. Vet plaatje.

Tracklist:
1. Seed Of Destruction
2. Inside The Machine
3. Pitch Black
4. Plague Angel
5. Lidless Eyes
6. Armageddon
7. Nailed Down
8. Let The World Burn
9. Into Pain
10. This Ending

Score: 79 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 13 december 2006

Koop dit album in

Meer This Ending:

[ Terug naar de Album Reviews ]

This Ending - Inside The Machine
Reactie van versuz op 13-12-2006 om 21:33u
Score: 85 / 100

heel mooi album! wel jammer dat de authentieke amon amarth invloeden die je kon horen op hun demo, weg zijn. Anders, vet plaatje!