Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-09-2021

Suidakra - Caledonia
Jaar van release: 2006
Label: Armageddon Music
Suidakra - Caledonia
Het Duitse Suidakra is nooit een heel getalenteerde band geweest, maar heeft door hard te werken en nooit op te geven toch al een mooie discografie bij elkaar gepend. Op hun achtste album Caledonia laten ze de wat moderne sound van het vorige jaar verschenen Command To Charge achter zich en grijpen ze volledig terug op een mix van ouderwetse folk en melodieuze death metal. Wellicht is dat te danken aan de terugkeer van cleane zanger en gitarist Marcel dat de band hoorbaar goed heeft gedaan.

Het album opent sterk met het epische Highland Hills dat ons plotseling onderdompelt in een heerlijk sfeertje toen tribes nog in Schotland heersten. De strijd tegen het Romeinse leger staat centraal en de culturele en spirituele verschillen tussen deze beide partijen worden bezongen op dit conceptalbum. Bandleider Arkadius en zijn clubje zijn er in geslaagd om de songs iets eerbaar en trots mee te geven en dat zal in goede aarde vallen bij de vele metalfans die houden van oude geschiedenis. En doen we dat allemaal niet?

Dit vijftig minuten durend album bevat ook genoeg afwisseling en pure folkliedjes als The Ember Deid (Part II) hebben deze keer ook echt een meerwaarde. De heldere productie, het artwork van Kris Verwimp en de twee videoclips die zijn opgenomen ter promotie zullen er hopelijk voor zorgen dat de naamsbekendheid van Suidakra wat vergroot. Want dat verdienen ze wel met dit geïnspireerde Caledonia.

Tracklist:
1. Highland Hills
2. A Blackened Shield
3. The Ember Deid (Part II)
4. Evoke The Demon
5. Forth-Clyde
6. Ramble
7. Dawning Tempest
8. The Distant Call
9. On Torrid Sand
10. The IXth Legion
11. Farewell

Score: 80 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 16 november 2006

Koop dit album in

Meer Suidakra:

[ Terug naar de Album Reviews ]