Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

26-01-2021

Axenstar - The Final Requiem
Jaar van release: 2006
Label: Massacre Records
Axenstar - The Final Requiem
Sinds haar oprichting maakt het Zweedse Axenstar prima melodieuze power metal en met dit vierde album worden geen opzienbarende nieuwe paden bewandeld. Hoewel ieder album van de band eigenlijk nauwelijks origineel te noemen valt, zitten de nummers prima in elkaar, wordt er uitstekend gemusiceerd en heeft zanger Magnus Eriksson een heerlijke stem.

The Final Requiem ligt dus perfect in het verlengde van de vorige albums. Hoewel ik persoonlijk een album als Far From Heaven nét iets sterker vind vanwege de uitermate pakkende nummers, bevat dit album eveneens enkele nummers die in het hoofd van de luisteraar blijven rondspoken. Met name het krachtige titelnummer en het bijzonder pakkende The Edge of the World komen hoog boven het gemiddelde uit.

Ook productioneel gezien is er weinig op het album aan te merken. Hooguit het drumgeluid had iets beter gekund, maar dat is slechts een detail. Al met al kunnen we deze recensie dus kort houden: fans van melodieuze power metal met warme vocalen á la Supreme Majesty en Celesty kunnen blindelings toehappen. Staat originaliteit erg hoog bij je in het vaandel, dan raad ik enkele aandachtige luisterbeurten aan.

Tracklist:
1. Final Requiem
2. Condemnation
3. The Divine
4. Edge Of The World
5. Thirteen
6. The Hide
7. Underworld
8. Spirit
9. Pagan Ritual
10. Seeds Of Evil
11. End Of The Line
12. Beyond The Lies

Score: 78 / 100

Reviewer: Rik
Toegevoegd: 17 oktober 2006

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Axenstar - The Final Requiem
Reactie van Sner op 18-10-2006 om 00:03u
Score: 80 / 100

Meer van hetzelfde, dus nog steeds prima om naar te luisteren. Maar het echte ultieme geluid maken ze niet, maar dat weten we al drie albums lang ^^.

Axenstar - The Final Requiem
Reactie van Jeroen op 18-10-2006 om 21:18u
Score: 70 / 100

Ik vind de zang juist wat minder, het lijkt elk album weer exact hetzelfde en vaak is er van meer dan twee echte zanglijnen geen sprake. Zeer monotoon. Muzikaal een prima, doch niet baanbrekende band.

Axenstar - The Final Requiem
Reactie van Rik op 19-10-2006 om 09:07u

Ik snap je punt: de zang is wel redelijk monotoon, maar op de een of andere manier wil ik bij deze zanger ook geen adwisseling, omdat het stemgeluid dat hij nu heeft heel lekker klinkt,.