Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

28-09-2021

Dissection - Rebirth of Dissection (DVD)
Jaar van release: 2006
Label: Escapi Music
Dissection - Rebirth of Dissection (DVD)
Hoewel ik niet erg onder de indruk was van het eerder dit jaar verschenen Reinkaos keek ik toch erg uit naar de release van deze dvd.
Gezien het prima Live Legacy van enkele jaren geleden, was ik erg benieuwd naar het hedendaagse live geluid van de band. Natuurlijk met 5.1 Dolby Surround.

Het is werkelijk een fantastisch product geworden. De band speelde zo te zien een machtig strakke set en het geluid is van begin tot eind loepzuiver. Het prachtige gitaarwerk van Nödtveidt is op bepaalde momenten de kippenvel factor binnen het geheel en ook valt op hoe sterk hij bij stem is deze avond. Ook de nieuwe begeleidingsband die Jon om zich heen heeft verzameld levert prima werk. Elke klassieker komt voorbij en het is haast pijnlijk om te zien dat de kwaliteit van de nieuwe nummers schril afsteekt tegen de oude krakers. Ik moet echter wel toegeven dat de nummers hier een stuk harder knallen dan op de laatste schijf, vooral omdat het geluid zo ontzettend vet is.

We zien een band aan het werk die helaas niet meer terug heeft kunnen komen op het oude en veel betere niveau. Dat is enerzijds zoals gezegd een pijnlijke constatering, maar anderzijds is deze dvd een prima toevoeging aan de erfenis van deze wereldband.

De extra's zijn er o.a. in de vorm van een videoclip van het nieuwe nummer Starless Aeon en jawel, ondanks de vele pleidooien van de band nooit op deze manier in beeld te willen komen, een heus uitgebreid interview met bandleider Jon Nödtveidt. Zijn vreemde doch interessante visie wordt op duidelijke wijze uitgelegd en voor fans is dit een zeer interessant stuk beeldmateriaal.

Een prachtig uitgebreid document van een band die dankzij verschrikkelijke fouten, misselijkmakende daden en arrogantie toch ten onder ging. Echter is er nog altijd de fantastische muziek en die zal nimmer teleurstellen. Een keurig verzorgd en passend afscheid.

Tracklist
1. Intro: At The Fathomless Depths
2. Night's Blood
3. Frozen
4. Maha Kali
5. Soulreaper
6. No Dreams Breed In Breathless Sleep
7. Where Dead Angels Lie
8. Retribution... Storm Of The Light's Bane
9. Unhallowed
10. Thorns Of Crimson Death
11. Heaven's Damnation
12. In The Cold Winds Of Nowhere
13. Elizabeth Bathory
14. The Somberlain
15. A Land Forlorn

Score: 85 / 100

Reviewer: Jeroen
Toegevoegd: 26 juli 2006

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]