Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

20-10-2021

Dissection - Storm of the Light's Bane
Jaar van release: 1996
Dissection - Storm of the Light's Bane
Er zijn maar weinig cd's die ik echt een tien geef, laatst heb ik possessed een tien gegeven, en zo zijn er nog een paar andere albums die ik zonder twijfel een tien geef.

Misschien is het 'met de deur in huis vallen' maar ook dit album is er zo een. Sterker nog, hij verdient het misschien nóg meer dan die andere.. The Fathomless Depth, daar begint dit album mee, een kort intro, waarop het nummer 'Night's Blood" naadloos aansluit. Het is moeilijk om zo'n nummer onder woorden te brengen, geloof me, maar dit is echt absoluut geen normale black/death metal. Unhallowed is een lang nummer, dat eigenlijk nog steeds te kort is. Duistere sfeer, snelle gitaar riffs en een ijzige zang. Where Dead Angels lie, tja, hoe kan ik zo'n nummer beschrijven. Die akoestische gitaren dienen zo sfeervol als intro, dat het nummer al meteen niet meer fout kan aflopen. Het titelnummer bevat ook geweldig drumwerk. Maar niet schrikken, dat bevat het hele album ook al. Thorns of crimsons death is mijn absoluut nummer van dit album. En niet alleen van dit album..... De sfeer in dit nummer komt tot zón onbeschrijfbaar hoog niveau in dit nummer, dat als het afgelopen is opeens een onverklaarbare stilte ontstaat. Maar niet voor lang, want het nummer soulreaper is er ook nog. Goed.

Tot rust kom ik pas bij het outro, no dreams breed in breathless sleep. Enkel een piano, maar het past geweldig als afsluiter. Dit album is verplicht voor alle death/black metal fans.

Score: 97 / 100

Reviewer: Snagger
Toegevoegd: 19 november 2001

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van Een_Metalfan op 22-11-2001 om 12:26u
Score: 100 / 100

Goede review. Beter had ik het zelf niet kunnen zeggen; Nadait ik Night's Blood op de 'Death is just the beginning IV' verzamelaar had gehoord, was ik eerst sprakeloos. Ik ben die dag nog naar de platenboer geweest om de volledige cd te kopen en de cd staat nog altijd bij m'n favoriete top-3 lijst. Zeker een aanrader!!!!!!

Reactie van Een_Metalfan op 03-08-2003 om 00:23u
Score: 100 / 100

Kijk sommige platen / cd's zijn gewoon niet te evenaren. ik heb ooit van iemand een tapeje gekregen, en hier stond 'thorns of crimson death' op. Ik was gelijk verkocht... in huis in de auto where ever... Dissection is in m'n speler te vinden !!! Conclusie, het is en blijft gewoon een ongenaakbare plaat !!!!!!!!!!!!! Grimmlock

Reactie van Soulreaper op 17-07-2005 om 01:25u
Score: 100 / 100

Dit is echt een topplaat! Echt, wat een sfeer dit album uitstraalt. Ongelooflijk. Ik heb er gewoon geen woorden voor en dus onthoud ik me even van enig verder commentaar. Verplichte kost voor een ieder zichzelf respecterende black/death metal liefhebber. Briljant!

Reactie van Death op 04-11-2007 om 16:30u
Score: 100 / 100

Gigantische Plaat!!

Reactie van namen_zijn_voor_watjes op 21-05-2009 om 11:35u
Score: 98 / 100

Absoluut meesterwerk, heeft echt alles wat ik graag in metal hoor.

Reactie van Nefarian op 28-06-2011 om 14:16u
Score: 100 / 100

Gewoon weg geniale plaat. Samen met The Somberlain een van de meest beluisterde platen in mijn collectie. Dit meesterwerk kan ik echt op elk moment en op elke plaats horen zonder dat het gaat vervelen. Een plaat waarbij je duidelijk kunt merken dat er met veel passie aan is gewerkt. Jammer dat Jon er niet meer is.