Helloween & Hammerfall in Tilburg
Enquête

Op Dynamo Metalfest spelen Death Angel, Dress The Dead, Exodus en Testament uit de Bay Area. Welke song van deze acts of van een band waarbij een lid van de gelegenheidsgroep Bay Area Interthrashional heeft gespeeld, wil jij het liefst op DMF 2022 horen?

D.R.I. – Beneath The Wheel
D.R.I. – The Five Year Plan
Death Angel – Seemingly Endless Time
Death Angel – Thrown To The Wolves
Death Angel – Voracious Souls
Dress The Dead – 1969
Exodus – Bonded By Blood
Exodus – The Toxic Waltz
Exodus – War Is My Shepherd
Forbidden – Chalice Of Blood
Forbidden – Step By Step
Heathen – Death By Hanging
Heathen – Hypnotized
Hirax – Bombs Of Death
Hirax – El Diablo Negro
Machine Head – Davidian
Machine Head – Old
M.O.D. – Get A Real Job
Testament – D.N.R. (Do Not Resuscitate)
Testament – Into The Pit
Testament – Over The Wall
The Boneless Ones – Keg Kept A Flowin'
Toxik – There Stood The Fence
Toxik – World Circus
een andere song van de bovengenoemde bands, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

Kalender
Vandaag jarig:
  • Justin Broadrick (Godflesh) - 53
  • Louis Svitek (Ministry) - 59
  • Sander Gommans (After Forever) - 44
Review

Strapping Young Lad - The New Black
Jaar van release: 2006
Label: Century Media Records
Strapping Young Lad - The New Black
The New Black is na het vorig jaar verschenen Alien alweer het 6e Strapping Young Lad album, en het tweede SYL album in een jaar tijd van deze workaholic. Geruchten gaan dan ook dat dit schijfje een beetje een haastklus was om iets nieuws uit te hebben voordat men deze zomer meegaat met de Ozzfestkaravaan.

Het eerste wat opvalt aan dit album is dat de metersdikke betonnen muur van geluid die op eerdere SYL albums opgetrokken werd hier en daar wat is verdwenen. Productioneel gezien klinkt het ook allemaal net een slag minder zwaar dan vroeger. Men doet daarnaast regelmatig meer denken aan Devin zijn solo projecten dan aan SYL zelf. Voorbeelden hiervan zijn het derde nummer Antiproduct dat met zijn blazers zo op Devin’s Infinity album had kunnen staan. Ook het vrij simpele vierde nummer Monument zou niet misstaan hebben op dat album. De andere nummers lijken eveneens wat toegankelijker (lees melodieuzer) dan wat we van SYL gewend zijn. Ondanks dat het nog steeds een vrij intens album is, lijkt de totale gekte van eerdere SYL releases een beetje verdwenen en gaat men vaker over op wat meer midtempo werk. De vraag is dan ook of Devin uitgeraast is of dat dit een lichtelijke knieval richting commercie (lees Ozzfestpubliek) is?

Gelukkig valt er voor de die-hard SYL fans nog wel voldoende te genieten met nummers als You Suck, Hope, Far Beyond Metal (eerder alleen als live versie uitgebracht), en The New Black.

Ondanks dat ik het persoonlijk een wat minder album vind, zeker in vergelijking met eerder werk, is The New Black een album geworden dat heel veel mensen aan zal spreken. Fans van al het werk van Devin kunnen dit album blindelings aanschaffen. Mensen die alleen van de beukende SYL sound van de eerdere albums houden raad ik aan dit album eerst even te beluisteren.

Tracklist:
1. Decimator
2. You Suck
3. Antiproduct
4. Hope
5. Wrong Side
6. Monument
7. Far Beyond Metal
8. Fucker
9. Almost Again
10. Polyphony
11. The New Black

Score: 75 / 100

Reviewer: Armand
Toegevoegd: 7 juli 2006

Meer Strapping Young Lad:

Strapping Young Lad - The New Black
Reactie van bolderkar op 10-07-2006 om 16:30u
Score: 82 / 100

Misschien niet de lompste of beste plaat van Devin en z'n vrindjes, maar wel weer een hele goeie. 'You suck' en 'Far Beyond Metal'op repeat en bangen en meebrullen maar!

Strapping Young Lad - The New Black
Reactie van Arjan op 10-07-2006 om 18:51u
Score: 9 / 100

knieval richting commercie..... sorry hoor! Daar kan ik me niet in vinden.

Helloween & Hammerfall in Tilburg

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.