Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

13-04-2021

Oomph! - GlaubeLiebeTod
Jaar van release: 2006
Label: Sony/BMG

Oomph! - GlaubeLiebeTod

Enkele jaren terug bracht Oomph! ons het uiterst fijne album Wahrheit oder Pflicht, dat met name bekend werd door de single Augen Auf. Twee jaar later is het tijd voor wat nieuws met het wat meer afwisselende album GlaubeLiebeTod. De stijl van Oomph! is grotendeels gelijk gebleven aan voorgaande albums, beukmuziek à la Rammstein opgefleurd met allerlei leuke elektronische tierelantijntjes. Naast dit welbekende geluid heeft Oomph! ook geprobeerd wat meer de song op te zoeken, wat niet altijd tot een goed resultaat heeft geleid.

Het album is net als zijn voorganger voorzien van lekkere stampers zoals Gott ist ein Popstar, Du willst es doch auch en Mein Schatz. Tot zover is er niets nieuws onder de zon en treffen we hier dezelfde kwaliteit aan van Oomph! die we gewend zijn. Wat echter minder is, is de uiterst vreemde ballad Die Schlinge dat voorzien is van een vrij irritante cliché-jazzy swing. Een echte breuk met de rest van het album, en bovendien een wat minder geslaagd experiment.Zeker wanneer deze ballad in het niet valt bij prachtige songs als Eine Frau spricht im Schlaf, een van de mooiste nummers op dit album. Even later treffen we dan ook nog het vreemde nummer Dreh dich nicht um aan, waar wederom weinig mee aan te vangen is.

GlaubeLiebeTod gaat verder waar Wahrheit oder Pflicht ophield, maar doet hier en daar wat onder wat betreft continuïteit wat dit album tot een wat mindere luisterervaring maakt. Gelukkig is er echter ook veel moois te ontdekken en maken songs zoals het eerder genoemde Eine Frau spricht im Schlaf het echt de moeite waard. Het album is in een aantal versies beschikbaar met op de digipack nog een leuke bonustrack die verdacht veel op een bekend nummer van collega’s Rammstein lijkt.

Tracklist:
1. Gott ist ein Popstar
2. Das letzte Streichholz
3. Träumst du
4. Die Schlinge
5. Du willst es doch auch
6. Eine Frau spricht im Schlaf
7. Mein Schatz
8. Dreh dich nicht um
9. Land in sicht
10. Tanz in den Tod
11. Ich will deine Seele
12. Zuviel Liebe kann dich töten
13. Wenn du mich lässt
14. Menschsein (digipack bonustrack)

Score: 75 / 100

Reviewer: Walter
Toegevoegd: 27 juni 2006

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Oomph! - GlaubeLiebeTod
Reactie van Mr. Fish op 27-06-2006 om 09:56u
Score: 90 / 100

Ik vind dit echt een heerlijke vrolijke plaat. Vooral de sound van het album is uitermate goed.

Oomph! - GlaubeLiebeTod
Reactie van Merijn op 30-06-2006 om 15:39u
Score: 80 / 100

Laten we wel heel duidelijk zijn over de link tussen Oomph! en Rammstein: Oomph! is 3 jaar ouder dan Rammstein, wie lijkt er dan op wie? Grootheid is niet altijd gelijk aan originaliteit, daarom: 5 puntjes meer voor de nieuwe Oomph!: Massieve, goed geproduceerde Duitse rock. Niet zo origineel meer, OK, wellicht moet Rammstein eens andere muziek gaan maken?

Oomph! - GlaubeLiebeTod
Reactie van enchant op 12-04-2010 om 09:47u
Score: 85 / 100

Warheit oder Pflicht was inderdaad een monumentale plaat, die erg moeilijk te overtreffen zou zijn. De opvolger van deze GlaubeLiebeTod ("Monster") bleek echter opnieuw een serieuze knaller, waarvan ik helaas geen recensie zie op deze site. De eerste helft van de cd staat vol met pareltjes.
Deze GLT is misschien net een tikje minder, maar nog steeds méér dan een erg goed album.
Vooral de eerste vier songs zullen live zeker ontaarden in een leuk feestje. En die knallende producties van de Oomph!-cd's mag inderdaad ook wel eens aangehaald worden... Wat een lekker zuiver geluid! Aanrader!