Helloween & Hammerfall in Tilburg
Enquête

Op Dynamo Metalfest spelen Death Angel, Dress The Dead, Exodus en Testament uit de Bay Area. Welke song van deze acts of van een band waarbij een lid van de gelegenheidsgroep Bay Area Interthrashional heeft gespeeld, wil jij het liefst op DMF 2022 horen?

D.R.I. – Beneath The Wheel
D.R.I. – The Five Year Plan
Death Angel – Seemingly Endless Time
Death Angel – Thrown To The Wolves
Death Angel – Voracious Souls
Dress The Dead – 1969
Exodus – Bonded By Blood
Exodus – The Toxic Waltz
Exodus – War Is My Shepherd
Forbidden – Chalice Of Blood
Forbidden – Step By Step
Heathen – Death By Hanging
Heathen – Hypnotized
Hirax – Bombs Of Death
Hirax – El Diablo Negro
Machine Head – Davidian
Machine Head – Old
M.O.D. – Get A Real Job
Testament – D.N.R. (Do Not Resuscitate)
Testament – Into The Pit
Testament – Over The Wall
The Boneless Ones – Keg Kept A Flowin'
Toxik – There Stood The Fence
Toxik – World Circus
een andere song van de bovengenoemde bands, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

Kalender
Vandaag jarig:
  • Justin Broadrick (Godflesh) - 53
  • Louis Svitek (Ministry) - 59
  • Sander Gommans (After Forever) - 44
Review

Luca Turilli - The Infinite Wonders Of Creation
Jaar van release: 2006
Label: Magic Circle Music
Luca Turilli - The Infinite Wonders Of Creation
Het heeft drie en een half jaar geduurd, maar de opvolger van Prophet Of The Last Eclipse is daar. En daarmee is er een einde gekomen aan een trilogie dat handelt over de universele impact van liefde en haat. De vorige twee solo-cd's van Luca Turilli vonden plaats in een fantasy-verleden en science fiction-toekomst. Maar voor The Infinite Wonders Of Creation koos Luca de locatie Aarde. Het is dit keer niet zo zeer een verhaal geworden, maar meer een ode aan Moeder Natuur. Dit keer geen elven, draken of buitenaardse wezens, maar nu eens gewoon over de vele wonderen die de Aarde te bieden heeft.

Muzikaal wist Luca altijd al de juiste sfeer te creeëren en met dit nieuwe werkje is het niet anders. En dus waan je je het hele album op de verschillende mooie plekken van de Aarde. Alleen, het is even wennen! Want dit keer worden de zaken ietsjes anders aangepakt dan we van Luca gewend zijn. Want deze cd klinkt lang niet zo heavy en 'over the top' als normaal. De nummers zijn wat rustiger van natuur en komen wat relaxter over. Geen snellere songs, maar een rustige mid-tempo en al helemaal geen heftige dubbel-bass drums. Ook zijn de refreinen verstookt van machtige koren en moeten we het met één enkele, maar toch vaak mooie zanglijn doen.

En de vaste zanger Olaf Hayer hoeft dit keer maar af en toe op te draven! Er wordt meer gebruik gemaakt van een zangeres genaamd Bridget Fogle. Ze doet het zeker goed, maar de eerste luisterbeurt was het wel afwachten wanneer Olaf langskwam. Had ik toevallig toch niet te maken met Luca's andere nieuwe band Dreamquest? Het enige nummer waarop hij volledig te horen is heet Pyramids And Stargates en voor de rest is Bridget altijd wel ergens te horen. Maar deze duetten zijn best smakelijk en komt vooral een refrein als van The Miracle Of Life ten goede.

Voor het eerst klinkt een solo-cd van Luca niet als een Rhapsody-kloon. Het orkest zorgt dit keer meer voor een aangenaam rustige sfeer in plaats van de heftige bombast die we normaal kennen. Ook zijn de virtuoze gitaarsolo's stukken minder aanwezig en toont Luca ook alvast zijn piano-kunsten. Door deze verschillen is The Infinite Wonders Of Creation een echte groeiplaat geworden. Want ik verwachte toch wel weer een heftige symfonische metalplaat die zoals gewoonlijk weer uit z'n voegen zou barsten. Maar een cd die met elke luisterbeurt mooier wordt, daar teken ik ook graag voor.

Tracklist:
1. Secrets Of Forgotten Ages
2. Mother Nature
3. Angels Of The Winter Dawn
4. Altitudes
5. The Miracle Of Life
6. Silver Moon
7. Cosmic Revelation
8. Pyramids And Stargates
9. Mystic And Divine
10. The Infinite Wonders Of Creation

Score: 85 / 100

Reviewer: Rene
Toegevoegd: 24 mei 2006

Meer Luca Turilli:

Luca Turilli - The Infinite Wonders Of Creation
Reactie van xd op 02-06-2006 om 23:23u
Score: 75 / 100

Ben ik de enige die dit geen (power) metal meer vind? De zangeres klinkt echt veel te modern (

Luca Turilli - The Infinite Wonders Of Creation
Reactie van Neef Herbert op 26-06-2006 om 15:06u
Score: 25 / 100

De grootste tegenvaller van het jaar. Dit album heeft werkelijk niets te maken met de voorgaande twee albums. Dan nóg zou het als losstaande plaat een goed album hebben kunnen zijn. maar ook dat is het niet Een ongeïnspireerde hoop plastic gothicrock immitatie waarbij de enige positieve vermeldingen het muzikale vakmanschap en goede productie zijn.

Luca Turilli - The Infinite Wonders Of Creation
Reactie van Jurre op 01-07-2006 om 14:54u
Score: 40 / 100

Inderdaad een groote tegenvaller. Ik hoor op dit album niets nieuws vergeleken met het vorige album van Turilli. Bijna exacte zanglijnen zijn terug te horen en de Intro komt me ook erg bekend voor, maar dan van Rhapsody. Kortom er lijkt niet veel tijd in gestoken te zijn. En waar zijn de shredding sweep solo's van Luca?

Luca Turilli - The Infinite Wonders Of Creation
Reactie van kees op 04-09-2006 om 09:22u
Score: 40 / 100

Wat vind iedereen toch leuke aan deze plaat. Ik hou van powermetal. Maar dit is onmelodieus, standaard en ongeinspireerd. De scores van dit album berusten gewoon puur op populariteit van Luca. Mensen moeten maar hun eigen mening krijgen en hier goed over oordelen en niet naar de populariteit van de groep kijken.

Luca Turilli - The Infinite Wonders Of Creation
Reactie van pietjansnot op 11-11-2006 om 14:47u
Score: 60 / 100

Ik weet niet... naar mijn idee had dit echt een prachtig album kunnen zijn, maar nu klinkt het alsof Luca tal van ideeën had die hij zo snel mogelijk wilde uitvoeren... Misschien dat hij er ietwat langer aan had moeten werken..? Zonde.

Helloween & Hammerfall in Tilburg

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.