Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

28-09-2021

Gadget - The Funeral March
Jaar van release: 2006
Label: Relapse Records
Gadget - The Funeral March
Nasum is jammer genoeg (letterlijk) dood. En de een zijn dood, is de ander zijn brood. Dus daarom zetten de Zweden van Gadget de kroon op. De kroon van grindcorekeizer. Stond voorganger “Remote” al gerant voor enkele stevige klappen in je buik, dan is “The Funeral March” in elk opzicht de overstijgende trap. Je wordt namelijk helemaal murw geklopt: je benen worden gebroken met grote houten stokken die beslaan zijn met spijkers, je milt wordt geperforeerd door enkele tactische vuistslagen, je longen worden ingedeukt door enkele harde trappen en je hersenen voelen aan alsof ze een lsd-trip gecombineerd met benzine en een snuifje verfstoffen aan het verwerken zijn. Maar dit alles dan nog tien maal erger.

En al deze waanzin wordt zowaar gepresenteerd met duidelijke technische skills, afwisseling, tempowisselingen en een niet te omschrijven futuristische diepgang. Zeventien songs in nog geen half uur. Ik betwijfel het of er dit jaar nog betere grindcoreschijfjes aankomen. Fans weten genoeg.

Tracklist:
1. Choked
2. Feed on lies
3. Requiem
4. I am
5. Tristessens fort
6. H5N1
7. Everyday ritual
8. Day of the vulture
9. God of led
10. Vägen till graven
11. Illusions of peace
12. Black light
13. Out of pace
14. Let the mayhem begin
15. Bedragen
16. The Anchor
17. Tingens förbannelse

Score: 85 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 5 mei 2006

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van staal op 11-07-2006 om 03:01u
Score: 95 / 100

F*cking hell man, dit MOET iedereen gewoon eens luisteren!! Zo hoort grind te klinken... Kandidaat voor DE plaat van 2006!!! Cheerz all, Staal!