Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

20-10-2021

Gadget - Remote
Jaar van release: 2004
Label: Relapse Records
Gadget - Remote
Het is al weer even geleden dat er voor het laatst een echte grindcore cd uitkwam via Relapse (laatste Nasum), en het werd wel weer eens tijd dat dit kwaliteitslabel met een vette knaller op de proppen zou komen.

Welnu grinddames en heren, die knaller is gearriveerd! Voor de mensen die de band nog niet kennen van de Swedish Assault compilatie en de split met Exhumed: Gadget is de naam, genadeloos beuken is de faam! Met een vette knipoog naar land- en labelgenoten Nasum storten deze Zweden in een krap halfuurtje zo'n ultrabrute lading tyfusherrie over de luisteraar heen, dat je na afloop écht even moet uithijgen om dit geweld te verwerken, al hijgend DIT IS GOED!

Met een zanger die klinkt als een neushoorn met balkramp en een drummer wiens dieselaandrijving het maximale toerenaantal reeds lang heeft gepasseerd past dit Gadget uitstekend in de nieuwe golf snelle grindbands die de laatste tijd de markt bevolken. En dat men tussen deze sonische beukpartij door nog even een paar wat tragere sludgetracks weet te stoppen is natuurlijk helemaal mooi. Oftewel, ga je hard op bands als Nasum, Pig Destroyer en ons eigen Inhume, moet je één ding doen: kopuuuuuuh!!!!

Tracklist:
1. Still
2. For what cause
3. Crestfallen
4. Death and destruction
5. Unreachable
6. The sentinel
7. Wake up the dead
8. Fuel
9. Rid The Darkness
10. Failure
11. Connected
12. Inget val
13. Incomplete
14. Empty souls
15. Anew
16. Tear you apart
17. Dethrone
18. Förbukad
19. Remote
20. Enigmatic
21. Tema: skit

Score: 90 / 100

Reviewer: Rascul
Toegevoegd: 26 februari 2004

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]