Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

18-09-2021

Circular - Control
Jaar van release: 2006
Label: Eigen beheer
Circular - Control
Breda is eerder hiphopstad dan rockcity. Twee keer op een jaar speelt er wel iets leuks in de de Mezz of in de Graanbeurs, maar voor de rest komt de metalliefhebber weinig aan zijn trekken. Je hebt wel het gratis festival Breda Barst, maar dat boekt liever rappers, kindsterren en matige Engelse rockbands dan een grotere vette metal-of hardcoreband. Dus elk demo die uit Breda komt en hardere rockmuziek bevat is een goede zaak voor de stad.

En op deze demo laat Circular horen dat ze eigenlijk wel wat kunnen. Ze combineren alternatieve rock en nu-metal met wat interessant experimenteel gitaarwerk. Tijdens deze vijf aangeboden songs kan je wel nog horen dat de band nog op zoek is naar de definitieve eigen bandstijl. Sterke punten zijn dus het gitaarwerk dat lichtjes progressief overkomt in bijvoorbeeld “Infinity Is My Name”. De andere songs zijn meer kop-en staartgericht en zullen het live bij een minder muzikaal publiek goed doen.

Circular is niet de nieuwe Textures, daarvoor missen ze teveel kwaliteiten, maar op “Control” maken ze alvast een goede indruk. Nog één tip: zanger Steven moet toch nog heel wat oefenen om zijn cleane vocalen voller te laten klinken in plaats van de af en toe wat zeurderige uitspattingen en de experimenteerzucht mag altijd nog groter. Wordt (hopelijk) vervolgd?

Tracklist:
1. Corroded Silver
2. Infinity Is My Name
3. Change My Presence
4. Die For Us
5. Coming Back For More

Score: 70 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 21 april 2006

Koop dit album in

Meer Circular:

[ Terug naar de Album Reviews ]