Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

20-10-2021

Backyard Babies - People Like People Like People Like Us
Jaar van release: 2006
Label: Century Media Records
Backyard Babies - People Like People Like People Like Us
De Zweedse enfants terribles zijn weer terug aan het front. De vorig jaar verschenen live-registratie en best-of “Tinitus/Live Live In Paris” hield ons nog even zoet, maar nu kunnen we weer genieten van twaalf nieuwe rock-and-roll liedjes. En wat op dit idioot getitelde album te horen is, is zeker niet meer van het zelfde. De ruige kantjes zijn er helemaal afgevijld en van rebelse rock up your ass kan je niet meer spreken.

The Hellacopters-gitarist Nicke Andersen heeft zanger Nicke Borg aangespoord om zo mooi mogelijk te zingen en aan gitarist Dregen heeft hij de boodschap meegegeven om zijn gitaarwerk meer transparant te houden en tijdloze melodieën centraal te laten staan. Als ik mijn eigen beschrijving lees, moet ik kotsen. Maar raar genoeg klinkt de nieuwe richting van de Backyard Babies stiekem heel erg leuk. De refreinen zijn wel heel erg zoet, maar op zijn tijd kan dat ook lekker zijn. Dit is het soort album dat je aan je tachtigjarige oma kan laten horen waarop ze zal reageren met “hé, dat is best leuke muziek”. Althans als ze geen Engels verstaat want een titel als “Cockblocker Blues” laat weinig aan de fantasie over.

Qua songwrting ongetwijfeld de beste plaat uit de zeven deeltellende discografie van het kwartet, qua rebels rockgehalte de minste. Het is maar wat je opwindt.

Tracklist:
1. People Like People Like People Like Us
2. Cockblocker Blues
3. Dysfunction Professional
4. We Go A Long Way Back
5. Roads
6. Blitzkrieg Loveshock
7. The Mess Age (How Could I Be So Wrong)
8. I Got Spades
9. Hold 'em Down
10. Heroes & Heroines
11. You Cannot Win
12. Things to Do Before We Die

Score: 79 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 17 april 2006

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]