Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

05-08-2020

Backyard Babies - Tinnitus + Live Live in Paris (2-cd set)
Jaar van release: 2005
Label: Abacus Recordings
Backyard Babies - Tinnitus + Live Live in Paris (2-cd set)
De Backyard Babies is al meer dan tien jaar de beste Zweedse sleazerockband. Deze dubbele cd-set komt op de markt om nieuwe fans aan te trekken. De eerste Compact Disc ‘Tinnitus’ bevat telkens vier nummers van de laatste drie cd’s (‘Total 13’ uit 1998, ‘Making Enemies Is Good’ uit 2001 en ‘Stockholm Syndrome’ lag in 2003 in de platenwinkel). Een beetje een rare verzamelaar omdat er geen ouder materiaal is opgenomen en het geheel maar veertig minuten duurt.

Bijna elke song die op ‘Tinnitus’ staat, komt nog eens langs op het tweede schijfje die de titel ‘Live Live in Paris’ kreeg. Deze liederen zijn echter in, u raadt het vast al, een live-jasje gestoken. Een uitstekend optreden met vuile en opzwepend versies van hun beste materiaal. Óók leuk voor iedereen die de originele versie al in de kast heeft staan.

De BB-fan moet nog maar eens nadenken voor hij tot aanschaf over gaat want hij kent deze songs door en door. Maar de rest van de wereldpopulatie die geïnteresseerd is in Amerikaanse klinkende punksleazerock kan hier zijn euro’s wel aan uitgeven. Maar persoonlijk had ik toch liever een nieuw album ontvangen van deze fantastisch rockende junkies. Maar daar dacht de platenmaatschappij duidelijk anders over.

Tracklist:
‘Tinnitus’
1. Brand New Hate
2. U.F.O Romeo
3. Highlights
4. A Song For The Outcast
5. Minus Celsius
6. The Clash
7. Colours
8. Made Me Madman
9. Star War
10. Friends
11. One Sound
12. Look At You

'Live Live in Paris'
1. L’Intro
2. Look At You
3. Earn The Crown
4. Payback
5. Heaven 2.9
6. Powderhead
7. A Song For The Outcast
8. The Clash
9. One Sound
10. Made Me Madman
11. U.F.O. Romeo
12. Year By Year

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 19 oktober 2005

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]