Enquête

Serj Tankian zou er geen probleem mee hebben als System Of A Down hem zou willen vervangen door een andere leadvocalist. Vind jij dat de groep Tankian moet vervangen?

Ja, als dat betekent dat er eindelijk een nieuw studio-album komt
Ja, als dat betekent dat de band vaker in de Benelux gaat optreden
Ja, want Tankians vocalen zijn sowieso de zwakke schakel in de band
Ik vind het best, want Tankians werk buiten SOAD is toch interessanter
Nee, Serj Tankian is een essentieel element van System Of A Down
Nee, de groep moet juist gitarist/vocalist Daron Malakian vervangen
Nee, de groep moet juist bassist Shavo Odadjian vervangen
Nee, de groep moet juist drummer John Dolmayan vervangen
Het maakt mij niet uit, ik blijf sowieso wel fan van SOAD
Het maakt mij niet uit, SOAD is toch allang over zijn hoogtepunt
Het maakt mij niet uit, ik heb überhaupt geen interesse in die band
anders, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

Kalender
Vandaag jarig:
  • Brian May (Queen) - 77
  • Martin Powell (Cradle Of Filth) - 51
  • Robb Flynn (Machine Head) - 56
  • Russell Allen (Symphony X) - 53
  • Tom Gabriel Fischer (Celtic Frost) - 61
Review

Backyard Babies - Backyard Babies
Jaar van release: 2008
Label: Spinefarm Records

Backyard Babies - Backyard Babies

Persoonlijk had ik nog nooit van de Zweedse Backyard Babies gehoord, totdat ik hun nummer ‘unlockte’ tijdens het spelen van Guitar Hero 3: Legends of Rock. Waarschijnlijk ben ik daarin niet de enige, en was voor veel anderen de eerste kennismaking eveneens het nummertje Minus Celsius. Kennelijk is dit oerlelijke viertal ontzettend populair in thuisland Zweden. Het nieuwe album onder de simpele titel Backyard Babies is pas hun zesde in twintig jaar tijd. Waarbij je bij andere bands na zoveel tijd meestal een volwassen geluid hoort, geldt dit op geen enkele wijze voor de Backyard Babies. Hun mengelmoes van hardrock, punk en glamrock klinkt nog altijd als vrolijke suikerrock van een beginnende band.

Eigenlijk weet ik niet zo goed wat ik met deze schijf aan moet. De mierzoete poppy nummers met de kinderachtige teksten zijn van het kaliber dat je je schaamt ze af en toe wel op prijs te kunnen stellen. Een album met maar liefst dertien van deze nummers is echter teveel van het goede. Na verloop van tijd gaat het gepolijste en gelikte geluid me enorm op de zenuwen werken. Alles is perfect gestileerd en afgemixt waardoor de muziek weinig originele uitstraling heeft en zou zo thuis kunnen horen in een Amerikaanse televisieserie op het verjaarsfeestje van een of ander rijkeluismeisje. Zo gepolijst dat de bescheten hoog geblondeerde tante net zo zal zwijmelen bij deze gemaakte bad boys als de dame die haar sweet sixteen viert.

Mocht de boodschap nog niet duidelijk zijn; een nummer van deze band zo nu en dan is nog wel om aan te horen, van dit schijfje bijvoorbeeld Nomadic, maar het is allemaal te gemaakt en gepolijst om een blijvende indruk achter te laten. Vooral leuk voor kleine kinderen die net zoals de grote broer of zus ook wel eens hard willen rocken.

Tracklist:
1. Fuck Off And Die
2. Degenerated
3. Come Undone
4. Drool
5. Abandon
6. Voodoo Love Bow
7. Idiots
8. The Ship
9. Nomadic
10. Back On The Juice
11. Where Were You
12. Zoe Is A Weirdo
13. Saved by The Bell

Score: 67 / 100

Reviewer: Walter
Toegevoegd: 15 augustus 2008

Backyard Babies - Backyard Babies
Reactie van Pete aSs op 20-08-2008 om 22:02u
Score: 78 / 100

Beetje een bastaard van motley crue en social distortian maar wel leuke zomerse zwembadmuziek. Zet het daarom ook regelmatig ns op as k met de kids aant plonsensen ben ( vroegere platen weliswaar ), ken deze enkel maar van Myspace.

Backyard Babies - Backyard Babies
Reactie van enchant op 27-04-2010 om 12:04u
Score: 77 / 100

Is inderdaad niet de beste cd vd Backyard Babies, maar zoooo slecht is ie nu ook weer niet... Van deze band weet je al 20 jaar op voorhand wat te verwachten. Zijn misschien wel een tikje "commerciëler" gaan klinken doorheen de jaren. Maar nog steeds leuk om te beluisteren op een zonnige zomerdag naast de BBQ... Wat dat betreft helemaal eens met Pete Ass hierboven...

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2024 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.