Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

27-10-2020

Satariel - Phobos and Deimos
Jaar van release: 2002
Label: Hammerheart Records
Satariel - Phobos and Deimos
Geschiedenis
Satariel is opgericht door de leden van de bands Dawn of Darkness en The Moaning in 1993, maar ze hebben pas in 1997 hun eerste volledige album opgenomen genaamd "Lady Lust Lilith". Een paar maanden later zijn ze aangesloten bij Hammerheart Records, waar ze hun tweede album heben opgenomen.

De cd zelf
Ik moet zeggen dat ik de cd al een tijdje thuis had liggen en ik hem helaas nog niet geluisterd had, erg stom merk ik nu aangezien de cd van een zeer hoog niveau is en het lekker doorbeukt met verschillende stijlen door elkaar. De cd is een soort mix tussen melodische death metal, black metal, doom metal.
De nummers zijn redelijk gevarieerd, met een constand hoog stempo van de drums en gitaren, en waar af en toe ook een keyboard bij komt wat een aparte doemsfeer oplevert. De zang is verschilt van een grunt tot een redelijk normale zang, wat een mooie variatie oplevert en de sfeer van het nummer compleet veranderd.

Conclusie
Goeie cd die de meeste metalfans zeker wel kan boeien, mits je melodische stukken in metal rot vindt.

Line-up
Pär Johansson (Zang)
Magnus Alakangas (Gitaar)
Mikael Granqvist (Gitaar)
Mikael Degerman (Bas)
Robert Sundelin (Drums)

Discography
Lady Lust Lilith CD 1998
Phobos and Deimos CD 2002

Score: 80 / 100

Reviewer: Elect
Toegevoegd: 23 februari 2002

Koop dit album in

Meer Satariel:

[ Terug naar de Album Reviews ]

Satariel - Phobos and Deimos
Reactie van Wolfgard op 24-09-2002 om 20:02u
Score: 79 / 100

Hier ben ik het volledig mee eens. Een heerlijk album met een getalenteerde zanger. Favoriet van mij is Betrayal of Love. Mede dankzij het eveneens puike gitaarwerk en de hakkende drums is dit een geslaagd album geworden. Alleen waarom Candlemass zanger Messiah Marcolin er nou bij moet komen met z'n diepe gekraai. maar dat is iets waar je van moet houden. Het zorgt wel voor een ultieme death doom sfeer. Puik werk!

Satariel - Phobos and Deimos
Reactie van Svenson op 18-11-2002 om 13:33u
Score: 80 / 100

Ook mee eens, Phobos en Deimos is een fantastisch album. Ik vind vooral Coffin Gateways fantastisch, vooral door de monsterdrum in het nummer! Goed album, zeker moeite waard!