Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

24-10-2020

Satariel - Hydra
Jaar van release: 2005
Label: Regain Records
Satariel - Hydra
Na het veelbelovende niet onaardige "Lady Lust Lillith" en het stampende "Phobos and Demos" is de Zweedse band rond zanger Pr Johansson terug met een nieuw werkstuk, ditmaal getiteld "Hydra".

Het moet maar gelijk gezegd worden, Hydra is een dijk van een album geworden. Hier mag de band ontzettend trots op zijn, want beide voorgangers worden dik overtroffen. Dit zowel in productie die werd verzorgd door Daniel Bergstrand, songwriting en instrumentbeheersing. Het album is gevuld met 10 heerlijke nummers die allemaal een kruising zijn tussen black metal, melodieuze death en een flinke scheut thrash. Een andere band die in me op zou komen om deze band mee te vergelijken zou bijvoorbeeld Soilwork zijn, maar eigenlijk doe ik Satariel daarmee tekort. Vooral dankzij de wederom geslaagde zangpartijen van Pr heeft men een extremer karakter dan die andere Zweedse band. Wellicht is het nog grappig om te vermelden dat Pr op dit album zelf de doom-achtige vocalen voor z'n rekening heeft genomen en dat hij ook hierin glansrijk slaagt. Ik meen zelfs dat hij de op het vorige album aanwezige Messiah Marcolin (Candlemass) zelfs incidenteel overtreft.

Op dit album maakt de band ook wat dominanter gebruik van keyboards, maar schrik niet te snel, want dit instrument word slechts hier en daar gebruikt als onderlaag. Hierdoor ligt er een warme klank in de muziek die zeker bijdraagt aan het pakkende karakter van de muziek. De nummers zijn compact en kennen lekkere breaks, gierende gitaarsolo's en pakkende melodien. Alles tezamen dus een prachtcd die iedere fan van zowel Zweedse melodieuze death metal zal aanspreken als ook de meer open minded black metal liefhebbers. Geweldig album en blinde aanschaf verplicht!

Tracklist
1. The Freedom Fall
2. Be You Angel, Be You Beast
3. Claw The Clouds
4. Vengeance Is Hers
5. For Galaxies To Clash
6. The Springrise
7. Scattering The Timeweb
8. 300 Years Old
9. Nihil Juggernaut
10. No God Loves

Score: 87 / 100

Reviewer: Jeroen
Toegevoegd: 15 september 2005

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]