Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

24-10-2020

Lord Belial - Nocturnal Beast
Jaar van release: 2005
Label: Regain Records
Lord Belial - Nocturnal Beast
Het was op Wackeningen 2005, het festival dat door Metalfan.nl was georganiseerd, dat ik kon kennis maken met deze heren doormiddel van een live-set. Ik had wat opgevangen over een album genaamd "The Seal of Belial" en positieve geluiden waren dit niet. Wat bleek, Lord Belial was DE tegenvaller van de dag en men presteerde ondermaats. De muziek was net zo saai als op plaat en de heren stonden er bij als robots.

Goed, iedereen verdient natuurlijk een nieuwe kans en ik was vastbesloten om onbevooroordeeld dit 'origineel' getitelde "Nocturnal Beast" te beluisteren. Aangezien de band in een grijs verleden nog wel eens met een goede plaat kwam aanzetten, waren mijn verwachtingen zelfs aan de hoge kant. Dit was Lord Belial, een black metal band waarin ooit drie gitaristen speelden. Nu echter niet meer en wat blijkt, de nieuwe plaat is een saaie aaneenschakeling van semi-virtuoze riffs en melodieën met een wel erg eentonige zanger.

De plaat deed me terugdenken aan het concert dat de heren gaven en woorden als saai of overbodig schoten mij te binnen. Het album duurt ten eerste veel te lang, terwijl de band het niet eens voor elkaar krijgt om één heel nummer te blijven boeien. Ook een prestatie op zich natuurlijk, aangezien een speelduur van drie kwartier af en toe zelfs te weinig is voor een gave plaat. Toegegeven, enkele solo's en riffs zijn best goed te noemen en hier en daar is een lekkere break te bespeuren, maar over de gehele linie hebben we de maken met een saaie boutplaat. Het stinkt aan alle kanten en het is zo'n typisch album waardoor je zin krijgt in iets nuttigers.

Ik wil er ook niet meer woorden aan vuil maken, alleen wil ik wel een advies afgeven. Stop er gewoon mee, de koek is op. De status blijft maar zakken op deze manier en dat na een aantal zeer goede albums. De boeiende Lord Belial is vanaf nu verleden tijd. Mooie hoes, dat dan weer wel.

Tracklist
1. Invocation of the 78th Demon
2. Succubi Infernal
3. Demonic Possession
4. Desolate Passage
5. Nocturnus
6. Insufferable Rituals
7. Monarchy of Death
8. Fleshbound
9. Spiritual Damnation
10. Indoctrination of human sorrow
11. Deathmarch (Outro)

Score: 52 / 100

Reviewer: Jeroen
Toegevoegd: 16 februari 2006

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Lord Belial - Nocturnal Beast
Reactie van NecRobert op 16-02-2006 om 10:09u
Score: 75 / 100

hm nee niet helemaal mee eens. Er staan wel degelijk genietbare nummers op deze plaat. Naar het einde toe wordt het een beetje saai, maar een 5 is ie zeker niet waard.

Lord Belial - Nocturnal Beast
Reactie van Amibor op 16-02-2006 om 17:13u

Ach, de band was al saai. Toen ik de titel van het nieuwe album opving, had ik idd al zoiets van 'Als je geen goede titel kan bedenken, maak dan geen plaat'. Met de tracklist en deze recensie erbij hoeft het al helemaal niet meer. Maar ach, er komen ongetwijfeld nog stapels goeie BM-platen uit dit jaar, en niet van de minsten ook.

Lord Belial - Nocturnal Beast
Reactie van Jeroen op 17-02-2006 om 20:18u

matige plaat met alleen maar middelmatige nummers met heel enkel een aardige riff

Lord Belial - Nocturnal Beast
Reactie van Maart\'n op 22-07-2006 om 20:41u
Score: 70 / 100

Ok, dit is niet de best black metalplaat die ik ooit gehoord heb, maar nummers als desolate passage e.d. tonen toch wel aan dat ze wel degelijke black metalnummers in elkaar kunnen boksen, dit is idd middelmaat en dat verdient toch beter dan 52 dus daarom die 70. Bands als Surrender Of Divinity, een echte kutband die ook al op metalfan is besproken, die zijn slecht en die zouden moeten stoppen, maar een band als lord belial is vindt het wiel niet uit of zoiets maar ze doen goed wat ze doen...

Lord Belial - Nocturnal Beast
Reactie van fleshbound op 17-11-2007 om 21:04u
Score: 50 / 100

kweni hoe het komt ma ik vind fleshbound gwoon zo een fantastisch nummer^^