Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

19-10-2020

Lord Belial - The Seal of Belial
Jaar van release: 2004
Label: Regain Records
Lord Belial - The Seal of Belial
Deze Zweedse black metalband is met The Seal of Belial alweer aan haar vijfde volledige album toe en mag zich inmiddels (na behoorlijk ontvangen albums als The Unholy Crusade en Angelgrinder) tot de nationale genresubtop rekenen, pal achter bands als Dark Funeral en Marduk. In vergelijking met voorloper Angelgrinder zijn er enkele verschillen te merken. Zo klinkt de band productioneel gezien stukken beter: de gitaarpartijen komen veel vetter uit de speakers knallen en komen daardoor ook beter tot hun recht en vooral de drums liggen prominenter in de mix. Hierdoor klinkt de band krachtiger dan voorheen. Hiernaast klinkt de band gebalanceerder, omdat er meer ruimte is ingebouwd voor fiere midtempo-passages, die het schijfje een extra zwaar karakter geven.

De krachtige opener Prolusio: Acies Sigillum is kenmerkend voor deze balans tussen snel en zwaar. Het nummer begint slepend en uitermate duister en transformeert gaandeweg naar fier midtempo, om agressief en razendsnel te eindigen. Het toont de jarenlange ervaring van deze band aan. Een ander opvallend nummer is Chariot of Fire, dat eveneens overwegend midtempo is en toch bijzonder heavy overkomt, wat te danken is aan de groovende riffs. Het is een kenmerk waar Lord Belial zich vaker van bediend: langgerekte, stuwende riffs in combinatie met een razende dubbelbass. Tenslotte verdient het subtiel opgebouwde, intrigerende Mark of the Beast nog aparte vermelding.

Liefhebbers van goed geproduceerde, professionele black metal zullen hier dus wel mee uit de voeten kunnen. Hoewel de band de impact van een band als Marduk of Dark Funeral op volle kracht (nog) mist, moge duidelijk zijn dat hier gewoon kwaliteit wordt geboden. In ieder geval laat Lord Belial op dit schijfje horen uitstekend in elkaar zittende black metalnummers te kunnen schrijven.

Tracklist:
1. Prolusio: Acies Sigillum
2. Sons Of Belial
3. Chariot Of Fire
4. Abysmal Hate
5. Legio Inferi
6. Mark Of The Beast
7. Armageddon Revelation
8. Scythe Of Death

Score: 80 / 100

Reviewer: Rik
Toegevoegd: 24 augustus 2004

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Lord Belial - The Seal of Belial
Reactie van coma black op 24-05-2005 om 19:34u

zalige cd. De sound deed me vaak ook denken aan Forgotten Tomb

Lord Belial - The Seal of Belial
Reactie van m4ggot op 03-01-2006 om 22:05u
Score: 85 / 100

Ben nog maar juist begonne met Black Metal wat te verkennen en er is veel dat ik soms wat traagjes en eentonig vind maar deze vond ik toch lekker. Goeie scream die me op de een of andere manier nogal deathmetalachtig in de oren klonk soms.