Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

27-10-2020

Spellbound - Incoming Destiny
Jaar van release: 2005
Label: Armageddon Music
Spellbound - Incoming Destiny
Een dagelijkse zelfmoordactie in Irak. Een Jood die een Palestijn dood wenst en omgekeerd. Een nieuwe paus die conservatief blijkt te zijn. Bush die zich als een marionetpop laat sturen naar een nieuwe domme actie. Het leven anno 2005 is wel erg voorspelbaar. In dat rijtje, alhoewel veel minder deprimerend, past ook ‘Incoming Destiny’.

Vier jonge vrienden zijn bezeten van thrashmetal en dus ontleden ze muzikaal al de klassiekers. Dat ging vervelen, dus gingen ze maar eigen variaties op deze klassiekers te schrijven. Het eerste kwartiertje doet erg aan Kreator denken (melodieuze intro’s en gitaarsolo’s, variatie in ritme en zang) maar daarna proberen ze toch eventjes iets anders met ‘Focus 22’ dat bevlekt is met Zweedse deathmetalinvloeden. Het laatste kwartiertje doet dan vooral denken aan Destruction en hier en door het plaatje heen werden er ook een paar riffs gestolen van Exodus.

Vooral het begin van de plaat is aardig en de jonge honden hebben duidelijk veel plezier beleeft met het knutselen aan dit plaatje. De productie van Andy Classen (Holy Moses, Tankard,..) is deze keer wel te braaf maar algemeen beschouwd zal geen enkele thrashfan dit slecht kunnen vinden. Een leuke maar absoluut niet essentiële middenmotor. Pluspunten voor het 80’s style artwork.

Tracklist:
1. Sonic Departure
2. Incoming Destiny
3. Arrival Of The Gods
4. The Hollow
5. Spirtual Decline
6. Focus 22
7. Trust In Fire
8. View To Remote
9. Hate 10
10. The Human Race

Score: 67 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 13 november 2005

Koop dit album in

Meer Spellbound:

[ Terug naar de Album Reviews ]