Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

28-10-2020

Angel - A Woman's Diary - Chapter I
Jaar van release: 2005
Label: Black Lotus Records
Angel - A Woman's Diary - Chapter I
De eerste ontmoeting met Angel was een lastige. Hoewel overtuigd van Helena Michaelsen's (Imperia, ex-Trail Of Tears) kwaliteiten, kon ik met de single "Don't Wanna Run" maar moeilijk vat krijgen op de bedoelingen van madame. Het album "A Woman's Diary Chapter I" verschaft gelukkig veel duidelijkheid. Met een opstelling die geheel gelijk is aan die van Imperia heeft mevrouw Michaelsen een fragiel en persoonlijk album opgenomen, waar ze meer kanten van zichzelf laat zien.

Onder de naam Imperia had dit album niet kunnen verschijnen. Dit materiaal is anders. Ingetogen, maar hier en daar ook meer popballade geörienteerd. Een naam als Tori Amos komt dan ook al snel bovendrijven. Luister in dat verband naar "Little Princess" en het ook op de single verschenen "Mother". Helena laat haar gevoelige stem het meeste werk met succes doen in dit trieste afscheid aan haar vermoordde moeder. Daarmee vergeleken is "Flames Of Desire" een draai van 180 graden. Een overdonderende dance-geïnspireerde song die een kant van Helena laat zien waar iedere man naar smacht maar tegelijkertijd ook een beetje bang voor is. Een bepaald element uit Guns 'N Roses' "Rocket Queen" vind je hier dan ook terug.

Om nog even een vergelijking te trekken met de single; in wat voor state of mind verkeerde mevrouw Michaelsen, toen ze besloot dat het wanproduct "Darkness" beter is dan "Don't Wanna Run"? Gelukkig staat laatstgenoemde wél op de gelimiteerde editie van het album, samen met een videoclip.

Kristof, weet je zeker dat je dit niet nog een kansje wil geven? Vergeet "Darkness" en Imperia, dit is écht goed.

Tracklist:
1. Fallen Angel
2. A Woman’s Diary
3. Little Princess
4. Butterfly
5. Lead You Through Fire
6. Mother
7. Glow in the Dark
8. Flames of Desire
9. Darkness
10. Little Girl
11. Love of My Life
12. Funeral

Score: 86 / 100

Reviewer: Bob
Toegevoegd: 3 augustus 2005

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Angel - A Woman's Diary - Chapter I
Reactie van AORPOMPY op 18-08-2005 om 18:18u
Score: 40 / 100

De echte Angel is de Amerikaanse pompformatie van de jaren zeventig en tachtig (is trouwens nog actief). Het is dus al een schande om hun naam in te pikken, laat staan dat de muziek op de plaatje de vergelijking kan doorstaan. Ondermaats gejank !