Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

25-02-2020

Chris Caffery - W.A.R.P.E.D
Jaar van release: 2005
Label: Black Lotus Records
Chris Caffery - W.A.R.P.E.D
Ook uit oorlog, hongersnood, zelfvernietiging, corruptie en vernietiging van de natuur worden mooie dingen geboren. Deze vreselijke zaken zorgen er namelijk voor dat gitarist Chris Caffery zijn beste songs ooit componeert. Hij kan zijn inspiratie niet meer ‘afzetten’ met als resultaat het vorig jaar verschenen debuut ‘Faces’. De eerste gelimiteerde versie van dat uitstekende plaatje ging vergezeld met de bonusdisc ‘God Damn War’. Dit korte plaatje verdient nu terecht een tweede leven en wordt aangevuld met nieuw materiaal zodat we kunnen spreken van een waardige opvolger van het debuut in plaats van een allegaartje aan afgekeurd materiaal. Integendeel, ‘W.A.R.P.E.D’ is het beste heavy metal album dat ik dit jaar hoorde, inclusief het eerlijk spontane ‘A Tyranny Of Souls’ van Bruce Dickinson.

Savatage-gitarist Caffery zingt elke maand met meer overtuiging en heeft zichzelf nog nooit tot zulke hoge prestaties kunnen motiveren. Creatieve riffs worden afgewisseld met virtuoos soleerwerk, de composities zijn soms grappig (‘Election Day’), soms verbluffend sfeervol (‘Saddamize’), soms heerlijk ouderwets (Iraq Attack’, een oud Doctor Butcher idee met een subliem gillende Jon Oliva ) en soms ronduit origineel (‘State Of The Head’). Chris heeft weer zoveel materiaal neergepend dat het niet meer op een Compact Disc past, zodat de fans het ontbrekende nummer gewoon via zijn webstek mag downloaden mits aanschaf van dit album.

Het doet mij erg deugd om te merken dat er na de Circle 2 Circle albums, het Jon Oliva’s Pain album en de prachtige heruitgave van de Doctor Butcher plaat, alweer een nieuw uitstekend product van de ‘Sava-familie’ op de markt komt. Fans weten genoeg.

Tracklist:
1. Home is where the hell is
2. God Damn War
3. Election Day
4. Erase
5. Fool, Fool!
6. Edge Of Darkness
7. Saddamize
8. “I”
9. Iraq Attack
10. W.A.R.P.E.D.
11. State of the Head
12. Amazing Grace
13. Piece be with you
14. Beat me, you´ll never beat me
15. Curtains

Score: 90 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 21 juli 2005

Koop dit album in

Meer Chris Caffery:

[ Terug naar de Album Reviews ]