Enquête

Deze zomer gaat Iron Maiden in het Gelredome en op Graspop overwegend oude klassiekers spelen. Daarna wil de band echter tijdens een (intiemere) zaaltournee het recente dubbelalbum Senjutsu integraal spelen. Kijk jij daar naar uit?

Ja, ik wil Senjutsu graag in zijn geheel live horen
Heel Senjutsu hoeft van mij niet zonodig, maar ik ga toch wel
Ik moet er nog eens over nadenken of ik naar die tournee wil
Ik zou het op een festival bekijken, maar ga niet naar een aparte zaalshow
Ik vind Iron Maiden live leuk, maar sla de Senjutsu-tour liever over
Ik ga alleen naar shows waarbij Iron Maiden vooral oude nummers speelt
Ik hoef Iron Maiden sowieso niet (meer) live te zien, ongeacht de setlist
anders, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

  26 februari:
 • Atheist, Cadaver, Hideous Divinity, From Hell en Typhus
Kalender
Vandaag jarig:
 • Chad Fisher (Armory) - 38
 • Eddie Van Halen (Van Halen)† - 67
 • Leszek "Les L. Kaos" Dziegielewski (Behemoth) - 52
 • Matthew Heafy (Trivium) - 36
 • Pablo González Sarre (Elfonía) - 45
 • Tom Keifer (Cinderella) - 61
 • Willie Adler (Lamb Of God) - 46
 • Wouter Huitema (Devious) - 39
Review

Pantheist - Amartia
Jaar van release: 2005
Label: Firedoom Records
Pantheist - Amartia
Ik heb zeer lang uitgekeken naar dit ‘Amartia’. Het debuut ‘O Solitude’ van het Belgische Pantheist was een instant klassieker in het funeral doom genre. De heren wisten me op het podium ook telkens te overtuigen van hun kwaliteiten zodat mijn verwachtingen alleen maar grootser werden. Dit album neemt echter vanaf de eerste minuut een andere wending dan ik in gedachten had en is zeker geen ‘O Solitude 2’. Zanger/toetsenist Kostas en gitarist Nicolas operen tegenwoordig met een nieuwe ritmesectie (de ritmesectie van het Engelse Esoteric!!!) waarbij drummer Andy het meest opvalt omdat deze ook instaat voor vele zang-en koorpartijen.

‘Apologeia’ begint als een een While Heaven Wept-achtige hymne maar daarna worden er duistere oorden opgezocht en ontspoort het geheel in een orgasme. Een verrassend begin. ‘Gluttony’ duurt net zoals de opener ook meer dan elf minuten en bevalt me nog een stuk beter. Minutenlang zeurt een romantisch aandoend melodietje en het geheel wordt volledig gedragen door Nicolas’ experimentele gitaarwerk. Nu we in een aangename serene warme sfeer terrecht zijn gekomen, hebben we nog vijftig minuten muziek tegoed en verzet ik me niet meer tegen een diepe trance. Tijdens die vijftig minuten verkeer in verschillende sferen gaande van rustvol gelukkig tot neerslachtig agressief en blijkt ‘Amartia’ een niet te onderschatten drug te zijn. Een drug die wel fantastische muzikale elementen herbergt.

Op het componeren kan ik geen kritiek leveren maar er zijn twee zaken die me een beetje storen en die verletten dat ‘Amartia’ dé doomplaat van 2005 is. Het eerste is de productie (de harde en snelle blastbeats komen heel zwak uit de zwarte verf) en het tweede stoorpunt is dat de zangpartijen niet altijd even zuiver klinken. In vergelijking met het debuut zijn de nummers wel beter gearrangeerd, meer afwisselend, worden we verrast door een paar mooie gitaarsolo’s en krijgen we maar liefst tien nummers voorgeschoteld. ‘Amartia’ is een bloedmooie plaat waar je naar kan blijven luisteren en Pantheist is weer heel stuk verder geklommen op de internationale doomberg.

Tracklist:
1. Apologeia
2. Gluttony
3. Envy
4. Lust
5. First prayer
6. Pride
7. Greed
8. Sloth
9. Wrath
10. Metanoia

Score: 88 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 29 maart 2005

Meer Pantheist:

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.