Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

20-01-2021

Olympos Mons - Conquistador
Jaar van release: 2004
Label: Limb Music Products
Olympos Mons - Conquistador
Ik verbaas me er iedere keer weer over hoe Limb Music aan de stapels nieuwe power metalbands komt. Volgens mij zit daar echt een team speurders klaar die zich door bergen demo’s heen worstelen om vervolgens de meest veelbelovende bands meteen een contract onder de neus te duwen. Ook het Finse Olympos Mons (de bandnaam slaat op de hoogste berg op Mars) is volgens Limb Music blijkbaar één van die veelbelovende bands.

Conquistador is dus het debuutalbum van deze heren en klinkt, zoals vrijwel alles uit Finland, ontzettend gelikt en modieus. Dat is iets waar je van moet houden natuurlijk, maar aangezien de meeste power metalfans niet per definitie geilen op een analoge, 4-track recorder-sound, zal dat voor de meeste mensen geen belemmering vormen. In ieder geval bewijst producer Mika Jussila, die eerder al met bands als Nightwish, Edguy en Stratovarius heeft gewerkt, waarom hij momenteel zo gewild is.

De nummers op Conquistador zijn over het algemeen vrij snel en proberen dat typische, euforische power metal-gevoel op te roepen. Zoals wel te verwachten valt, wordt er hier en daar ook nog met een handvol gitaar-en keyboardsolo’s gestrooid om het geheel wat op te fleuren. Met Seven Seas, Stars, Wasted Man en Though the Ice and Snow laat de band horen waarom ze een contract bij Limb hebben gekregen: het zijn namelijk stuk voor stuk flitsende, catchy en vrolijke nummers met lekkere refreinen. Met name opener Seven Seas heeft de neiging om zich in het hoofd van de luisteraar te planten. Met de wat tragere midtempo-nummers The Last Light of the Moon en Black wordt echter ook duidelijk dat Olympos Mons af en toe nog een stapje te kort komt op compositorisch gebied.

Voor een debuutalbum in een overvol genre brengt Olympos Mons het er met Conquistador zeker niet slecht vanaf.Hoewel de band zonder veel gêne voortborduurt op Helloween, Stratovarius en in mindere mate Edguy, weten de nummers op dit album vrijwel allemaal te overtuigen. Om écht op te vallen, zal de band op een volgend album echter toch nog wat eigenzinniger voor de dag moeten komen.

Tracklist:
1. Seven Seas
2. Stars
3. The Last Light Of The Moon
4. Wanted Man
5. Black
6. Through The Ice And Snow
7. Black Desiree
8. Cleopatra
9. The Princess of Saba
10. Lady In White
11. Conquistador

Score: 75 / 100

Reviewer: Rik
Toegevoegd: 20 december 2004

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Olympos Mons - Conquistador
Reactie van Thasll'ssillyia op 20-12-2004 om 17:46u
Score: 70 / 100

Goed review, ben het er wel mee eens. Wel een grappig plaatje om af en toe te draaien.

Olympos Mons - Conquistador
Reactie van Kiske op 04-01-2005 om 18:48u
Score: 8 / 100

LADY IN WHITE IS SUPER!!!!!