Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

12-05-2021

Enchant - Live at Last
Jaar van release: 2004
Label: InsideOut Music
Enchant - Live at Last
Na een carrière van bijna vijftien jaar en zeven volledige albums werd het toch wel eens tijd voor een live-album van de Amerikaanse progrock-band Enchant, dat dan ook heel toepasselijk Live at Last als titel heeft meegekregen. Zoals we inmiddels wel van het label InsideOut gewend zijn, hebben ze daar geen half werk van gemaakt en dat heeft een fraai verpakt dubbelalbum met dubbel-DVD opgeleverd.

De vormgeving is in ieder geval al dik in orde, nu over naar de inhoud. Aangezien ik alleen de cd’s ter beschikking heb, kan ik niets zeggen over de DVD’s. Op de twee cd’s krijgen we een bloemlezing uit de Enchant-geschiedenis voorgeschoteld, of in de woorden van zanger Ted Leonard: “one third of everything we recorded”. Vrijwel ieder album komt even uitgebreid aan bod, het geluid is erg goed en de band lijkt er zin in te hebben. Tot zover geen vuiltje aan de lucht dus, maar ik mis de bezieling bij dit live-album. Het kan wel allemaal goed klinken, maar voor mij is een live-album pas gerechtvaardigd bij een uitzinnig publiek, waarbij je de sfeer van het optreden gewoonweg kan proeven. Bij Enchant blijft het allemaal wat klinisch, waardoor er voor de echte fans die alle albums al in huis hebben eigenlijk niets interessants op Live at Last staat.

Voor mensen die nog niet (erg) bekend zijn met Enchant, biedt dit album een mooi overzicht van de activiteiten van deze heren tot dusverre(en bovendien voor een zacht prijsje). Dat is dan ook de groep die het meeste plezier aan Live at Last zal beleven. Echt iets toe te voegen aan het oeuvre heeft dit album namelijk verder niet.

Tracklist:

CD1:
1. Mae Dae
2. At Death's Door
3. Sinking Sand
4. Under Fire
5. Broken Wave
6. Blindsided
7. Acquaintance
8. Monday
9. Progtology
10. The Thirst
11. Paint The Picture

CD2:
1. Under The Sun
2. What To Say
3. My Enemy
4. Follow The Sun
5. Break
6. Seeds Of Hate
7. Comatose
8. Black Eyes & Broken Glass
9. Colors Fade
10. Pure
11. Below Zero
12. Oasis

Reviewer: Rik
Toegevoegd: 21 november 2004

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Reactie van enchant op 11-10-2010 om 15:58u
Score: 85 / 100

Prima overzicht van de carrière van één van mijn favoriete progrock-bands. Ik hoop alleen dat dit niet het laatste wapenfeit van de band zal blijken te zijn, maar het ziet er niet goed uit...