Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

24-11-2020

System Shock - Artic Inside
Jaar van release: 2004
Label: Karmageddon Media
System Shock - Artic Inside
Beste mensen van Karmageddon Media,

Toen jullie platenmaatschappij nog gewoon Hammerheart als naam droeg, brachten jullie al zeer goede muziek uit van allerlei verschillende soorten metalbands. Ook onder de naam Karmageddon Media gooiden jullie al verscheidende toppers op de markt. Om de meest recente er eens bij te halen: ‘Cycle of Zero’ van Divercia en het heel mooie debuut van het totaal onbekende Slumber. Tot zover de bewieroking.

Deze keer hebben jullie echter een onbekende band getekend die geen blijk geeft van enig potentieel. De door keyboards aangedreven melodieuze death metal van het blijkbaar arrogante (lees de bedanklijst maar eens) System Shock is wel erg saai en monotoon. De groepsleden doen hun best om er wat van te maken maar ze verzanden in clichés en bewandelen alleen veilige en al lang platgetreden paden. Tekstueel kunnen we dan ook nog van een wanprestatie spreken en de productie is ook verre van bevredigend. Af en toe horen we ook nog wat cleane zang die wel heel erg moeilijk is weg te spoelen. Kortom, moet ik hier van kunnen genieten?

System Shock is niets meer dan een standaard metalbandje zoals er in elke stad wel een paar rondlopen. Waarom jullie enig geld in dit product gestoken hebben is me een raadsel. In deze scène waar er zoveel goede bands rondlopen, hebben jullie per abuis één van de saaiste bands in huis gehaald. Ik zou ze zo snel mogelijk dumpen en jullie geld terugeisen onder het motto ‘niet goed, geld terug’. Of jullie moeten nog willen scoren op de markt van geluidsmasochisten zonder enige smaak. Volgende keer graag terug een ouderwets sterke release. Afgesproken?

Met vriendelijke groet,
Kristof van Acker

Tracklist:
1. Devilwish
2. Orbital
3. Fading Star
4. Moonlight
5. Cult Of Orion
6. Safe Inside
7. Bleed It Off
8. Arctic Circle

Score: 45 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 2 november 2004

Koop dit album in

Meer System Shock:

[ Terug naar de Album Reviews ]

System Shock - Artic Inside
Reactie van Paul op 04-10-2008 om 13:33u
Score: 68 / 100

Review van Kristof bevreemd mij een beetje. De gehele CD heeft een zweem van Crematory in hun Transmigration tijdperk en luistert aardig weg, 45 vind ik toch wel erg weinig voor deze schijf.

Waar ik het wel mee eens ben is dat de productie weleens te wensen overlaat, ik noem maar eens het begin van Bleed it Off.