Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

19-10-2020

Insision - Revealed And Worshipped
Jaar van release: 2004
Label: Earache Records
Insision - Revealed And Worshipped
“Zweeds” is een vaak gehoorde term als iemand bands moet omschrijven die klinken als Entombed en Grave. Trage, old school Death Metal dus. Nu bewezen bands als Deranged, Spawn Of Possession, Visceral Bleeding en Immersed In Blood al dat er uit Zweden lang niet alleen trage old school bands komen, dus die term “Zweeds” mag in het vervolg best wel genuanceerd worden.

Insision voegt zich bij dit rijtje. Deze band speelt, net zoals de bovengenoemde namen, brute, snelle Death Metal die meer aanleunt tegen al die Amerikaanse bands dan tegen het traditionele Entombed-geluid. Technisch goed uitgevoerd, strak en met een goed geluid, maar al zo verschrikkelijk vaak gedaan. Insision is zeker geen slechte band en ik heb met plezier naar dit album zitten luisteren, maar objectief gezien voegt deze band zo weinig toe aan het al overvolle Death Metal spectrum. Een blastbeat hier, een putgrunt daar en als toetje nog wat sociaal onverantwoorde teksten, zoals elke US-Death Metal band dat doet. De biografie zwamt wat dat betreft ook weer een eind in de rondte (zo bruut en smerig mogelijk, met gejuich in de underground ontvangen bla bla bla), net zoals elke bio van elke US-Death Metal band. Ook dat zie je al van mijlenver aankomen. Zucht.

Niets ten nadele van Insision overigens, want dat is gewoon een goede, strakke en aansprekende band. Bij het recenseren van Revealed And Worshipped heb ik de oude albums er nog eens bij gepakt en als je die vergelijkt kun je constateren dat de band een stijgende lijn vertoont qua kwaliteit en die op Revealed And Worshipped gewoon doorzet. Vermeldenswaardig zijn verder nog de flitsende solo’s, de heldere, professionele mix en het prachtige artwork. Een goede cd van een goede band dus, maar er moeten er niet al te veel meer bijkomen.

Tracklist:
1. No Belief
2. Imminent Vision
3. We Did Not Come To Heal
4. Revealed And Worshipped
5. The Unrest
6. Grotesque Plague Mass
7. The Foul Smell Of Humans
8. In The Gallows
9. The Cleansing
10. Havoc
11. Ideas Of Revolution

Score: 80 / 100

Reviewer: Rascul
Toegevoegd: 30 juli 2004

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]

Insision - Revealed And Worshipped
Reactie van GnarKill op 08-10-2004 om 19:44u
Score: 86 / 100

We Did Not Come To Heal heerscht zwaar !

Insision - Revealed And Worshipped
Reactie van GnarKill op 04-01-2005 om 18:23u

net zoals alle andere nummers :P

Insision - Revealed And Worshipped
Reactie van GnarKill op 04-01-2005 om 18:23u

op dat instrumentale liedje na dan, dies kut!!

Insision - Revealed And Worshipped
Reactie van thomas op 10-02-2006 om 17:58u
Score: 90 / 100

revealed ant worschipped heerscht in het algemeen !!;) ik heb ook nix tegen dat instrumentale liedje ze the unrest is mn favoriet m/