Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

03-08-2021

Hammer King - Hammer King
Jaar van release: 2021
Label: Napalm Records

Hammer King - Hammer King

Met een naam als Hammer King, het geweldige artwork en songtitels als In The Name Of The Hammer, Awaken The Thunder en Baptized By The Hammer is het niet lastig te raden in welke metalhoek dit Duitse kwartet het zoekt. Het maakt dan ook muziek in de traditie van onder meer Manowar, Running Wild, Hammerfall en anderen. Echte heavy metal, met hier en daar epische uitschieters en een bescheiden romance met power metal. Niet gek ook, want zanger en gitarist Titan Fox V was eerder actief bij Ross The Boss.

Op dit vierde album, dat simpelweg Hammer King heet, doet bassist Gladius Thundersword voor het eerst mee. Wat betreft de muzikale richting heeft dat voor weinig verandering gezorgd, al is de productie ten opzichte van voorgaande albums verbeterd en is de swingende bulderbas van de nieuwkomer af en toe goed te horen.

De band windt er geen doekjes om en opent direct met het ruige, stevige Awaken The Thunder. Op volle kracht bombardeert Hammer King de luisteraar met moddervette, agressieve drumpartijen, meeslepende riffs, goedgeplaatste koorzang en prima vocalen. Het tempo ligt hoog en de energie spat van deze schijf af. Geen enkel cliché over bliksem, donder, ontwakende krachten, Freudiaanse toespelingen over roestvrij staal, koningen en wat niet meer wordt overgeslagen, maar dat zal de liefhebber van deze muziek amper deren.

De aanstekelijke energie is een constante op deze plaat, evenals het muzikale kunnen van de heren. Flitsende solo's worden afgewisseld met pakkende refreinen en zelfs in de huiskamer zal er bij het beluisteren van deze enthousiaste plaat af en toe een vuist de lucht in gaan. Tijdens Hammerschlag krijgt de groep ondersteuning van Tankard's Gerre, Epica's Isaac Delahaye en Warking's The Crusader. Het levert een bijzonder fijne track op. De band maakt daarnaast indruk met de marcherende single Atlantis (Epilogue), waarin de groep het achterste van zijn tong laat zijn qua songwriting, solo's en instrumentbeheersing.

Het viertal vermaakt, maar naarmate de plaat vordert, worden de songs meer van hetzelfde en missen deze wat van de magie van de prima openingstrack en het eerdergenoemde Atlantis. Bovendien wordt er wel heel opzichtig met Iron Maiden geflirt tijdens Into The Storm en zijn er meer riedels te ontdekken die bekend in de oren klinken. Het mag de pret niet al te zeer drukken, al zijn de 'woo-hoo-hoo's' tijdens Into The Storm te veel van het goede. Het is een bescheiden smet op een anderszins prima heavymetalplaat.

Tracklist:
1. Awaken The Thunder
2. Baptized By The Hammer
3. Onward To Victory
4. Hammerschalg
5. Atlantis (Epilogue)
6. We Are The Kingdom
7. Into The Storm
8. Ashes To Ashes
9. In The Name Of The Hammer
10. King Of Kings
11. Holy (Outro)

Score: 78 / 100

Reviewer: Walter
Toegevoegd: 10 juni 2021

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]