Enquête

Deze zomer gaat Iron Maiden in het Gelredome en op Graspop overwegend oude klassiekers spelen. Daarna wil de band echter tijdens een (intiemere) zaaltournee het recente dubbelalbum Senjutsu integraal spelen. Kijk jij daar naar uit?

Ja, ik wil Senjutsu graag in zijn geheel live horen
Heel Senjutsu hoeft van mij niet zonodig, maar ik ga toch wel
Ik moet er nog eens over nadenken of ik naar die tournee wil
Ik zou het op een festival bekijken, maar ga niet naar een aparte zaalshow
Ik vind Iron Maiden live leuk, maar sla de Senjutsu-tour liever over
Ik ga alleen naar shows waarbij Iron Maiden vooral oude nummers speelt
Ik hoef Iron Maiden sowieso niet (meer) live te zien, ongeacht de setlist
anders, namelijk:

[ Uitslag | Enquêtes ]

  27 januari:
 • Bullet For My Valentine
 • 29 januari:
 • Ann My Guard en Kingfisher Sky
 • Fleddy Melculy en Rise A Thousand
 • Up The Irons
 • 30 januari:
 • Deathstars
 • 2 februari:
 • Deathstars
 • Harakiri For The Sky
 • Swallow The Sun en Avatarium
  27 februari:
 • Napalm Death, Doom, Siberian Meatgrinder en Show Me The Body
 • Suffocation, Belphegor, Hate, Necrosy en Skaphos
Kalender
Vandaag jarig:
 • Janick Gers (Iron Maiden) - 65
 • Markus Kekoni (Masterstroke) - 40
 • Mike Patton (Faith No More) - 54
 • Scott Leach (Crystal Ball) - 49
Review

Xystus - Receiving Tomorrow
Jaar van release: 2004
Label: The Electric Co.
Xystus - Receiving Tomorrow
Dit album is eigenlijk al twee jaar geleden opgenomen maar komt nu maar uit op het nieuwe platenlabel The Electric Co. Dat de platenmaatschappij nieuw is en nog niet echt veel budget heeft, is te merken aan het eenvoudig CD-R die ik ontving zonder enige informatie. Maar dat geeft eigenlijk totaal niet, in tegendeel; het label en de band kan zijn geld beter investeren in live optredens en het maken van cd's dan dure promo's met extra's rond te sturen naar journalisten!

Xystus is een Brabantse band die nu officieel debuteert met 'Recieving tomorrow'. Dit is typisch zo'n album waarbij je na een halve luisterbeurt al weet dat het erg snor zit. De productie is geweldig, de powermetal is overgoten door twee sauzen, namelijk een dikke symfonische saus en een lichtere progressieve saus, de muzikale gedeeltes zijn geweldig, de riffs zijn vermakelijk, de teksten zijn ook niet echt standaard en op de zang kan je niets negatiefs aanmerken. Het laatste jaar zijn er al leuke Nederlandse power/prog cd's uitgekomen, denk maar aan bands als Silent Edge, Sun Caged en The Dust Connection. In vergelijking met die bands is de muziek van Xystus veel toegankelijker. Geen lange sologedeeltes, geen moeilijke nummers en technische achtbaanstukjes maar lekkere vlotte powermetal die sterke refreinen kent. Het knappe aan die nummers is, dat ze verborgen progressieve en symfonische schoonheden bevat die je maar later ontdekt. Na, een paar luisterbeurten merk je hoe fantastisch dit eigenlijk in elkaar zit en uit wat voor goede muzikanten deze groep bestaat. Ik kan echt niet zeggen wat ik de betere nummers van dit album vind, want heel deze cd heeft een moordend hoog niveau.

Deze cd kan een groot publiek aanspreken: van powermetalliefhebbers (bijvoorbeeld wie houdt van een band als Kamelot) tot progressieve fans die eens wat directere muziek willen horen tot symfonische rockers die eens iets harders willen horen. Aangezien dit cd'tje op zich al twee jaar oud is, hoop ik dat we niet te lang moeten wachten op nieuw materiaal. Tot slot mijn complimenten nog aan de band waarbij we de flexibele drummer en de geweldige keyboard/electronica mastermind niet mogen vergeten! Geweldig album!

Tracklist:
1. Journey: Shadow of today
2. Into the void
3. Element's theme
4. Elements of the truth
5. Lost in misery pt.1: A tale of the heart
6. Lost in misery pt.2: Will to live on
7. Lost in misery pt.3: Why me?
8. Everlasting burden
9. The luring red
10. Forgotten years
11. Tide
12. The prophecy
13. A waste of compassion

Score: 90 / 100

Reviewer: Kristof
Toegevoegd: 11 juni 2004

Xystus - Receiving Tomorrow
Reactie van HighKing op 05-07-2004 om 22:49u
Score: 90 / 100

Heb ze begin dit jaar in Heerhugowaard zien optreden, erg gave muziek. Is dit powermetal? Dan is het de eerste die mij _echt_ weet te boeien ;-) Zal dit album zeker eens aanschaffen!

Xystus - Receiving Tomorrow
Reactie van Speedpiano op 23-02-2005 om 12:40u
Score: 100 / 100

Inderdaad een dijk van een album!

Xystus - Receiving Tomorrow
Reactie van Sner op 30-03-2006 om 17:35u
Score: 85 / 100

Ik hoorde ze voor het eerst in het voorprogramma bij Kamelot in De Boerderij. Ben gelijk de cd gaan halen. Zeer talentvolle band, met een aantal geweldige muzikanten. De zanger was live een beetje een schaapje (misschien herkennen sommige wel wat ik bedoel hehe), maar op de cd klinkt het wat beter!

Xystus - Receiving Tomorrow
Reactie van TheForgotten op 18-04-2007 om 01:14u
Score: 81 / 100

17 april gezien in het voorprogramma van After Forever, live een erg goede band! kan nog eens een grote naam gaan worden dit Xystus..het is echt mijn stijl niet, maar de muziek zit meer dan knap in elkaar! Mijn complimenten voor deze heren

Xystus - Receiving Tomorrow
Reactie van Migel op 20-02-2013 om 13:36u

alumn@s me1s pequef1@ y no tan pequef1@s soltaban un a1a1a1a1OOOOHHHHH!!! al cozmenar la proyeccif3n del cine esfe9rico o en los talleres de astrone1utica (aunque alguno y alguna se haya llevado una pequef1a mojadura ).Mi agradecimiento, como coordinadora del Entroiro 2011, para las familias y el profesorado por su gran colaboracif3n y para el alumnado por su excelente comportamiento.Muchas gracias

Alle artikelen en foto's (afgezien van albumhoezen, door bands/labels/promoters aangeleverde fotos of anders aangegeven), zijn © 2001-2022 Metalfan.nl, en mogen niet zonder schriftelijke toestemming gekopieerd worden. De inhoud van reacties blijven van de reageerders zelf. Metalfan.nl is niet verantwoordelijk voor reacties van bezoekers. Alle datums van de Nieuwe Releases, Concertagenda, Kalender en in de artikelen zijn onder voorbehoud.