Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

25-07-2021

Wolf Jaw - The Heart Won't Listen
Jaar van release: 2019
Label: Listenable Records

Wolf Jaw - The Heart Won't Listen

Het Britse powertrio Wolf Jaw ging enkele jaren geleden nog door het leven als The Badflowers. Deze naamswijziging gaat hand in hand met een bescheiden verschil in muzikaal timbre. Wolf Jaw klinkt vooral donkerder, bozer en is ongeremder in de jam-achtige uitbarstingen waarmee de groep zijn liederen doorspekt. In de basis zoekt Wolf Jaw het qua invloeden bij de grote rockacts van de jaren zeventig. De band past dan ook in het straatje van hedendaagse artiesten als Greta Van Fleet, Wayward Sons en Inglorious, die nog altijd geen genoeg kunnen krijgen van deze periode in de muziekgeschiedenis.

Verwacht dan ook geen muziek die het rockfirmament op zijn grondvesten doet schudden qua originaliteit. Lekker is het doorgaans wel en dat geldt grotendeels ook voor de songs op The Heart Won't Listen. De Britten schitteren vooral tijdens de opgewekte of gevoelige nummers. De mellow track Aint Ready bijvoorbeeld, dat met een ontspannen baspartij een flinke jamsessie inluidt vol explosief gitaarwerk en veel fuzz. Of Ticking Time Bomb dat min of meer dezelfde opbouw kent als de zojuist genoemde track.

De grootse geluidsmuren na een bescheiden opening zijn net als de krachtige zanglijnen van gitarist/zanger Tom Leighton dan ook een constante factor. Leighton komt er veelal met gestrekt been in, maar toont ook zijn gevoeligere kant wanneer de muziek daarom vraagt. Tijdens het newwave-achtige Piece Of Me bijvoorbeeld of gedurende de hoogtepunten Choke en Open Your Eyes

Toch overtuigt The Heart Won't Listen niet over de gehele linie. Zoals gezegd kennen veel songs eenzelfde soort opbouw en gaan ze al snel op elkaar lijken. Daarnaast gebeurt er vrij weinig tijdens de wat donkerdere nummers, wat leidt tot ietwat flauwe, eendimensionale songs (bijvoorbeeld The Fighter en Beast). Desalniettemin levert Wolf Jaw een vermakelijk tweede album onder deze naam af. De rauwe, intense energie van de jamexplosies komt wellicht live beter tot zijn recht dan op plaat.

Tracklist:
1. Hear Me
2. Ain't Ready
3. Ticking Time Bomb
4. The Fighter
5. Piece Of Me
6. Open Your Eyes
7. Choke
8. I Lose My Mind
9. Shoulda, Woulda, Coulda
10. Beast
11. Living The Dream (cd-bonustrack)

Score: 74 / 100

Reviewer: Walter
Toegevoegd: 11 juli 2020

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]