Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

27-11-2020

Poltergeist - Feather Of Truth
Jaar van release: 2020
Label: Massacre Records

Poltergeist - Feather Of Truth

Het Zwitserse Poltergeist kwam in 2013 na jaren van stilte weer bij elkaar. De band rond zanger André Grieder en gitarist V.O. Pulver kende bescheiden successen in de jaren tachtig en negentig. De comeback resulteerde in het aardige album Back To Haunt (2016). De reünie heeft gelukkig standgehouden, want kwaliteitsthrash is er nooit genoeg. Zo blijkt ook uit het nieuwe werk Feather Of Truth, dat met tien songs en twee bonustracks een klein uur duurt.

Ook ditmaal doet Poltergeist alles goed, hoewel originaliteit nog altijd ver te zoeken is. Dat gebrek maakt het kwintet ruimschoots goed met energieke, agressieve thrash metal die doorspekt is met melodieuze powermetalelementen. De productie en mix zijn modern, maar klinken allesbehalve klinisch.

Dat de heren goed zijn in het spelen van hun instrumenten, iets waar de band in het verleden veel lof voor heeft ontvangen, is ook nu weer te horen. De muziek is iets technischer dan die van een doorsnee thrashmetalband, maar de kundige vingeroefeningen op gitaar en bas zijn zo mooi verweven in de songs, dat dit niet te ingewikkeld klinkt. Veel meer resulteert het in een constante stroom aan virtuoze verrassingen die de aandacht erbij houden. André Grieder is nog altijd goed bij stem en toont zich divers: fel tijdens het agressieve werk, zanglijnen met een lekkere swing tijdens Saturday Night's Alright For Rockin' en melodieus met af en toe een hoge uithaal tijdens The Godz Of The Seven Rays.

In rap tempo vliegen de aanstekelijke riffs en spetterende solo's je om de oren. De opener Time At Hand en eerste single Saturday Night's Alright For Rockin' (zonder directe muzikale verwijzingen naar de Elton John-klassieker) vormen meteen al enkele van de hoogtepunten. De kwaliteit is echter vrij constant, hoewel ik een lichte voorkeur heb voor de razende thrashsongs waar niet alleen de genoemde single, maar ook The Attention Trap en Megalomaniac prima voorbeelden van zijn. De melodieuzere, tragere en meer powermetalgerichte tracks Feather Of Truth en Phantom Army doen er echter weinig voor onder.

Feather Of Truth is dan ook een prima plaat in een jaar dat reeds bolstaat van de puike thrashuitgaven. Dat laatste is wellicht in het nadeel van Poltergeist, want doordat de band zich vooral in kwaliteit en minder in geluid onderscheidt, krijgen de Zwitsers mogelijk niet de aandacht die zij met dit vakwerk verdienen.

Tracklist:
1. Time At Hand
2. Saturday Night's Alright For Rockin'
3. Feather Of Truth
4. The Attention Trap
5. Phantom Army
6. The Godz Of The Seven Rays
7. The Culling
8. Megalomaniac
9. Ambush
10. Thin Blue Line
11. Unholy Presence (Bonustrack)
12. Notion (Bonustrack)

Score: 82 / 100

Reviewer: Walter
Toegevoegd: 7 juli 2020

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]