Metalfan.nl - Metal nieuws, reviews, interviews en meer...

25-09-2021

Burning Witches - Dance With The Devil
Jaar van release: 2020
Label: Nuclear Blast Records
Burning Witches  - Dance With The Devil
De dames van de heavymetalband Burning Witches zijn de laatste jaren hard bezig om gezien en gehoord te worden. Het titelloze debuut verscheen in 2017, een jaar later opvolger Hexenhammer en in 2019 de ep Wings Of Steel. Oudgedienden zoals Grave Digger nemen de formatie graag mee op tournee en festivals staan in de rij om de formatie te strikken. Het is goed te zien dat een band die bestaat uit vrouwelijke muzikanten en zich richt op klassieke heavy metal, lekker aan de weg aan het timmeren is. Het zou makkelijk zijn om Burning Witches een gimmick te noemen. Dat is het gelukkig niet, want op plaat klinkt al het gebodene meer dan prima en is te horen dat de dames met passie aan het spelen zijn.

De releasedrift is nog lang niet voorbij en dus is er nu al een derde full-length beschikbaar genaamd Dance With The Devil. Muzikaal wijkt men niets af van eerdere releases. Ook is de Nederlandse zangeres Laura Guldemond geen onbekende meer. Ze werd geïntroduceerd op de ep Wings Of Steel en laat horen een goede opvolgster te zijn van de vertrokken Seraina Telli. Haar stem klinkt net als die van haar haar voorgangster lekker ‘evil’ en ‘witchy’. Het was dan ook haar taak om alle teksten rondom een heksenthema te schrijven. Burning Witches heeft daarmee een prima niche te pakken, die van heksenmetalband.

Het damesgezelschap heeft een stel goede heavymetalsongs geschreven. De snelle opener Lucid Nightmare zet de toon, gevolgd door de catchy titelsong, een liveklassieker in wording. Dance With The Devil mist originaliteit, maar dat maakt Burning Witches ruimschoots goed met een flinke dosis diversiteit. Het is wel het soort nummers die je verwacht op een klassieke heavymetalplaat. Zo mag een mooie ballad niet ontbreken. Dat is in dit geval Black Magic. Met The Sisters Of Fate heeft de band een prima midtempo en radiovriendelijk nummer te pakken. De plaat eindigt met het strijdlustige Threefold Return en de Manowar-cover Battle Hymns.

Voor de doorgewinterde fan van het genre zal Dance With The Devil weinig tot geen verrassingen kennen. Het album heeft een aantal luisterbeurten nodig om te groeien en al haar geheimen prijs te geven. Het is dan nog altijd geen topper, maar de plaat biedt voldoende kwaliteit om de band bestaansrecht te geven. Aangezien Burning Witches flink wat aandacht genereert, is het prettig om te constateren dat het gezelschap op muzikaal vlak geen loze belofte is.

Tracklist:
1. The Incantation
2. Lucid Nightmare
3. Dance With The Devil
4. Wings Of Steel
5. Six Feet Underground
6. Black Magic
7. Sea Of Lies
8. The Sisters Of Fate
9. Necronomicon
10. The Final Fight
11. Threefold Return
12. Battle Hymn (Manowar-cover)

Score: 77 / 100

Reviewer: Rene
Toegevoegd: 31 mei 2020

Koop dit album in

[ Terug naar de Album Reviews ]